torsdag 22 mars 2012

Annie Lööf, Sveriges bäst betalda politiker, leder partiet som anser att ingångslönerna måste minska för alla. "De behöver minska med kanske 20–25 procent, i vissa branscher kan det kanske handla om ännu lägre ingångslöner", säger Centerns talesperson i arbetsmarknadsfrågor.
Annie Lööf nöjde sig inte med låg ingångslön vid tillträdet som partiordförande. Hon kvitterar ut två löner. Tjänar 151 666 kronor i månaden. Mer än Sveriges statsminister.Ett stolleparti i periferin kan höfta till med vilket förslag som helst. Centern är inte vilket stolleparti som helst. Centern ingår i Sveriges regering, där Lööf är näringsminister. Att Centern nu intervenerar i avtalsrörelsen signalerar vad partiet egentligen anser om fackliga organisationer. De ska sättas åt. Tryckas ner. Fast det visste vi ju redan.
Maffigt sänkta ingångslöner för unga och äldre slår direkt mot tillväxten. Hushållens konsumtion står för drygt 50 procent av BNP. Ju fler som efterfrågar färre varor, desto dystrare för ekonomin.Centern eftersträvar ett annat samhälle. Där stimuleras ekonomin med hjälp av saftiga skattesänkarköttben till de välsituerade, medan arbetarklassen, i synnerhet fotfolket inom tjänstesektorn, tvingas hanka sig fram med flera låglönejobb för att, i bästa fall, fixa mat och hyra.

2 kommentarer:

Hedlund sa...

Ja,Centern förnekar sig inte...Undrar om dom fixar mat, hyra,kläder,transport etc..för 25% lägre pris också ???? Men som vanligt är det inte svårt att snacka, när det är fullt i pånboken!!!!

Bettans krypin sa...

fan inte klokt, vad ska dom leva av när centern får som dom vill, i vilken värld lever såna där eg.