torsdag 15 mars 2012

FRAJDÄJFRÖGAN Cörren

Ni är experter på konstverk, bilar och film. Men fåglar? "IQ fiskmås" säger folk och pekar på mig. Alltså: Vilken är fågeln? Närmare 20 cm lång. Oeörn ente för då misster du däj. Första tre bokstäverna associerar till den agrara näringen. Kanske därför X gillar att svansvippa efter John Deere. Bygger bo var som helst. Nämns i Landsflyktig dikt i Strindbergs första diktsamling. Flyr Sverige i september, återvänder när äggen målas.
Prisbordet är Elvisbord. FFs magnifikt mångfacetterade mecenater Gunilla & Sune Persson, Falköping (f d Motala), sponsrar med 2 böcker, dvd samt 5 Triss. IQ Fiskmås sponsrar med Elvisbok plus dubbel-cd. Corren med 5 Triss.
Kan inte besvara mejl. Tror jag. Spelar ingen roll. Ingen fixar svaret. Den som svarar gör det senast måndag kl 14.59. Svar till Torbjörn Gustavsson, Corren, 581 89 Linköping, torbjorn.gustavsson@corren.se, sms 0708 280609, meddelande Facebook.

4 kommentarer:

Monica sa...

Jaha, så var den FF avklarad.

Sven sa...

Den kvinnliga veterinärassistenten som skötte semin kallades väl också så?

Benny Johansson sa...

Raggargänget klarade jag nästan direkt men fåglar, det blir att googla hela natten. Är Svens fråga en ledtråd? Till Tobbe, lägg in flera bilder på nostalgirummet.

Rolf sa...

Sädesskvättan alltså! Vi har ju även världens snabbaste flyttfågel
Gon orren.
Man har startat en undersökning, varför det brinner oftare i hyresrätter, än i bostadsrätter!! Hur orkar man, och vem kommer på all skit.
Helt klart, är ju att dom som har BR, är mer rädda om sin egendom. Inte generellt, men det är nog kanske så, att det är någon skillnad på dom som bor i BR, än i HR? Man är inte lika rädd om det som andra äger. Jag förstår inte frågeställningen. Det är klockrent för mig i alla fall.
På tal om bostäder, såg jag en kul namnskylt härom dagen.
" Här bor Elia med borelia "