måndag 19 mars 2012

HV FÖLL. Två matcher kvar. Kanske bara en. Längre ner ser du en bild på Cloettas nya chokladkakesatsning. Folkhumorn har sällan fel. Avbryter läsningen av å om Strindberg å plöjer Joyce Carol Oates En fager mö. Handlingen kretsar kring 16-åriga barnflickan Katya med whitetrashbakgrund som träffar den gamle å rike å egensinnigt mystiske Marcus Kidder. Suggesstiv, ibland färtätad stämning. Handlingen kompletteras av träffsäkra iakttagelser som river slöjorna av klassamhället. Som när Katya upptäcker barnböckernas värld å konstaterar att såna böcker som "hennes" barn har inte finns i de hem hon är van vid. Där finns bara teven. Å varför är böckerna så dyra? undrar Katya, å varför vet så få att det går at låna på de allmänna biblioteken. Dit går ju bara medelklassen med sina barn.
I ÅTVID i dag. Tog hemvägen via Linköping. Hämtade nya datorn till Correns Kisaredaktion. Plockade upp och ihop den. Funkade nästan felfritt. Nekas åtkomst till redaktionsprogrammet. Jag har nånstans i ett avlägset fjärran hört talas om arbetsplatser där IT-tekniker är fysiska personer i den byggnad där man själv befinner sig. Jajävlar.
NÅN RASISTISK STOLLE avrättar judiska barn å vuxna i Frankrike. Avskyvärt. Samtidigt: Fattiga ungar mördas varje dag i Frankrike, men inte ställer presidentkandidaterna in kampanjen för det å skyndar sig till platsen för brottet.
RIKSVÄG 35 mellan Åtvid å Linköping: Skam att den inte breddas å byggs om. Läste nånstans att Sverige spelar i gärsgårdsserien när det gäller satsningar på vägar å järnvägar.
FRÄCKISARNA fortsätter att droppa in. Intressant iakttagelse: De flesta som mejlar är kvinnor. Nu äre dags för en av mina absoluta favoriter:
EN GAMMAL DAM stegar in i en porrbutik och säger med svag och darrande stämma: - Sss..ssäljer ni dd...dddildos? - Ja, det gör vi, svarar mannen bakom disken.
-- Sssssådana där bbb.... bbatteridrivna med ro-ro-roterande ollon?
-- Ja, sådana har vi, svarar mannen och blir nästan lite generad.
---Sss..ssådana där mm..mmed kkkkknottrig yta och anusssssstimulerrrrrare?
--- Ja, just sådana, svarar mannen och börjar skämmas lite.
--- Sss..ssådana där ff..fööörrti centimeter långa, och ee...eextra tjockdddiameter?
--- Ja, säger mannen och rodnar våldsamt.
---- V v...vvet ni mmm..mmöjligtvis hh..hhhur man ssssstänger av dem!!?
TYCKER DU inte att den är kul får du skylla dig själv. Eller byta batteri.
KATTEN stryker kring bena. Vill tydligen leka. Nä, nu spatserar hon iväg till Frugan. Slänger på ändan. Kavat madam det där.
Goodnight sweethearts goodnight!

2 kommentarer:

Rolf sa...

Modo föll. Dom borde blivit hjälpta av en puck, men blev stjälpta av en Pöck.
Deras coach Uffe Samuelssons attityd, med att slänga saker i väggarna och skälla i omklädningsrummet i en paus, är det verkligen en bra egenskap, hos en modern ledare? Tillåt mig tvivla. Imorgon håller vi tummarna för HV.
Dagens väder har varit så dåligt och så långt från en vår man kan komma, så jag har döpt om dagen till
vårdaggömningen. Sov gott

Hans-Eriks funderingar sa...

Tobbe, Bra historia!