fredag 9 mars 2012

TORBJÖRN. Vi är 11 826 som har det storstårliga namnet som tilltalsnamn. En av oss är kvinna. Det är inte jag. Vad vi hette i folkskolan S:t Persskolan i Vadstena? Lars-Gunnar, Birgitta, Katarina, Sören, Martin, Britt-Marie, Jan-Erik, Lena, Kenneth, Torbjörn.... åsså, som en fläkt av något främmande, Beatrice....

7 kommentarer:

Inger sa...

Grattis Torbjörn!
Nyss hörde jag från radion Thorsten Flinck sjunga"Jag reser mej igen".En fin ballad,värd att lyssnas till.

Rolf sa...

Du borde heta Tor Björn. Eddie Bruner, trumpetare i Sveriges jassband, sa alltid till mig, du borde heta Ernst Rolf. Så rolig är han.

Rolf sa...

Han är inte så flink Flinck, till att sjunga. Jag reser nu igen, vore bättre.
Bara inte svenska folket skickar
Traneglid till finalen. Det vore en katastrof, men jag skulle inte bli förvånad, med den musiksmak man hittills visat. Trots allt, som jag skrivit tidigare, så är det nog troligare att Gunnar Bunker blir antagen till operan, än att glidar´n får representera Sverige. Med gruvliga hälsningar.

Inger sa...

Synd att Körberg redan sjungit "Stad i ljus" annars vore ju Bunker ett alternativ.Monika tipsade om den, på you tube.Lyssna på den,men var med på att det kommer att göra ont hela kroppen!

Rolf sa...

Mathias fredagsnöt var lätt som en plätt, för en fd musikant. Trailern står hos ljudfirman OFO på Gesällgatan 7 i Linköping, som för övrigt äger den och hyr ut den till SVR ibland.

Sven sa...

Torbjörn har namnsdag i dag - det är stort. Lill-Babs fyller 74 i dag - det är större, men störst av allt blir kampen mellan Ferlin och Strindberg i Mellofinalen!

Rolf sa...

Sven, som tur är, har övriga Europa bättre musiksmak än Svedala. Dom hade väl inga poäng, förrän dom tondöva svenskarna började att rösta. Jag blev väldigt glad att en sådan jury medverkade. Ferlin och Strindberg passar absolut inte in i detta sammanhang. Björkman är ute och cyklar.