söndag 18 mars 2012

Jag vet att det är långt till nästa riksdagsval. Jag vet att mycket kan hända som kastar alla förhoppningar över ända. Likafan känns det härligt att Socialdemokraterna nu fortsätter att klättra på opinionsstegen. I dagens Sifo är de tre rödgröna partierna större än alliansen och S är större än M. Alltid nåt sa han som köpte biljett till Paris å klev av i Hultsfred.
Nytt i dagens Sifo: Sossarna växer inte därför att de plockar sympatisörer från miljöpartisterna och vänstern. De två senare ligger kvar på relativt höga nivåer. Sossarna under Stefan Löfven vinner alltså sympatisörer från kategorin soffliggare och gruppen som tidigare sagt att skulle rösta på Reinfeldts parti om det var val idag.
Jag har träffat å språkat med Löfven vid fyra eller fem tillfällen. Senast vid S-kongressen för ett år sen. Sympatisk karl. Men framför allt kunnig å engagerad i frågor som rör jobben. Det verkar väljarna fatta.
Men S-lyftet har så klart inte bara med Löfvens tilltäde att göra. En minst lika viktig förklaring är, tror jag, att konsekvenserna av alliansregeringens politik blir uppenbara för allt fler. Det räcker ju med att höra hur snacket går bland vanligt hederligt folk.
Regnade tidigare i dag. Mulet å grått. Alliansväder. Snart kommer Våren med sol å värme. Sosseväder.

4 kommentarer:

Inger sa...

Skönt att dom hittar hem igen,dom där som gick vilse i Alliansens skog av snåriga regler och skattesänkor.
2014 får Fredrik Reinfeldt skriva in sej på arbetsförmedlingen.För då tar Löfven över!

Helena sa...

Jag gillar Sosseväder !

Inger sa...

I morse var det Alliansväder här.
Storm,hagel o åska!

Rolf sa...

Bara det inte blir höst, så löfven faller.