fredag 28 augusti 2009

LÖRDAGSKRÖNIKA CORREN

VI KÖPER fler böcker än tidigare men bokhandlarna är färre. Vi föredrar nätet, där försäljningen når Godzillahöga nivåer. Huvudsaken att vi läser. Dennis Lehanes Ett land i gryningen: Läs den och fatta vilken ynnest det är att ha tillgång till böcker.
DAGS ATT avtalsreglera anställningsskyddet? LOs avtalssekretare Per Bardh och PTKs Lars-Bonny Ramstedt luftade tanken i juli, mest som smörjmedel i de fastrostade förhandlingarna med arbetsgivarna om nytt huvudavtal.
FACKEN bör överväga alternativet. Facken lever farligt, hårt trängda av regeringens antifackliga politik, och i mycket oförmögna att orientera på en arbetsmarknad stadd i snabb och strukturell förvandling. Med en avtalsreglerad arbetsrätt måste facken lita till sin egen kraft, och mobiliseringen av medlemmarna blir långt viktigare än idag.
JAG VET. Det finns argument mot, men en facklig rörelse som inte vågar eller orka ifrågasätta etablerade normer och strukturer är dömd att förpassas till historiens skräphög.
ATT VI LÄSER så mycket – verklighetsflykt från högeralliansen?
BOKA NUJerry Lee Lewis i Cloetta Center i Linköping 20 november.
CORRENS ledarsida framställer Aftonbladet som ett hot mot pressfriheten. Suck å stön. Ännu ett tecken på hur trångt och illasittande den liberala kostymen sitter. De frågor skribenten Donald Boström ställer på Aftonbladets kultursida (17 aug) är provocerande men ryms inom de principer som reglerar pressfriheten.
BESÖKTE KALMAR i somras. Såg Anna Odells utställning där hon fejkade psyksjuk. En sekvens fyllde mig med förtvivlan, den där Odell vandrar av och an eller sitter hopsjunken på trottoaren, på samma gång som en armé av förbipasserande ägnar henne noll uppmärksamhet.
LITTLE DARLIN´ med The Diamonds. Såna låtar görs inte längre.
OSKAR fyllde 10 år i juni. Oskar är lika konditionsstark som Vimar, min morfars nordsvensk. Hänger lekande lätt med när Dreamline H sätter av i värsta sporrgalopp. Oskar är min mest trofaste vän. Frugan å ungarna gläfser om att jag mutar honom med Frolic, de är bara avundsjuka.
LO håller sig med kommunikationschef. Betyder det att hon är ordförande i Transport?
TT skriver att regeringen sänker inkomstskatterna med 10 miljarder nästa år. Kom ihåg att varenda skattesänkarkrona lånas upp.
TREVLIG HELG – tack Ahlins i Linköping för Jack Daniel´s-pluntan!

5 kommentarer:

Eivor Lönn sa...

Ha en bra helg, Torbjörn och hälsa Ingvor.

Anonym sa...

Little Darlin', den har jag på stenkaka. Mycket fin låt!!

Dags att ge på Palmqvist lite snart innan han och hans nya storbondepolare river upp järnvägen?

Train train...

J Valentine

Duke sa...

Take the A-train

raggarrockarn sa...

hade ingen aning om att det fanns en låt som heter little darlin, nu har jag kollat den på youtube och den är skithäftig.Är valentins ex till salu?

Helena sa...

Klart att läsa är ett sätt att komma bort.Lära sig något nytt eller helt enkelt bara drömma sig bort från vardagen, verkligheten och där med glömma regeringen för en stund. ;D

Anställningsskydd, LAS, ska snarare skärpas och arbetas tufft med. Än som näringslivet ordar att det ska bort. Visstidsanställningar, timanställnignar och sänkta ingångslöner är det som ivrigt diskuteras från näringsliv och regering. Vad leder det till ?
En tuff förstärkning av LAS med tryggare anställningsformer och som LOs Bardh även säger; Fokusera på rätt saker. Det är att komma in på arbetsmarknaden som är det första inte vilken ordning man sägs upp.