söndag 26 april 2009

FLÄSKIGT FETA snubbar visar gärna upp sig i de mest hisnande sammanhang. Som här i trängseln på bussen. Inget fel med att va fläskigt fet, men varför demonstrera det dallrande nakna fläsket i butiker och på bussen? Typ.
JAG GNÄLLER därför att jag pröjsat räkningar. Borde läsa en bra bok istället. Hittar ingen bra bok. Oskar sover. Ska iväg med honom till stallet och Siri, sen vidare till Frugan och förbereda lite inför avfärden till US på måndag. Och i kväll bjuder Brorsan på konsert med Fredrik Jonsson på Sagateatern i Linköping. Undrar om han avslutar med Can´t help falling in love.
FÖRTROENDET FÖR SAHLIN fortsätter att rasa. Och på fredag är det 1 maj. Utan partiledningens och LO-toppens självmål skulle det här kunnat forma sig till en het och triumfatoris vecka, med lågkonjunktur och växande arbetslöshet och en högerregering vid makten. Väljarundersökningarna visar att stora delar av arbetarklassen vänder socialdemokraterna ryggen -- åtminstone just nu -- och säger att de inte skulle rösta om det var val idag. Att de allmänborgerliga väljare som för ett år sedan sa att de skulle rösta på s om det var val när frågan ställdes lämnar s är inte mycket att hetsa upp sig för. Värre är att traditionellt starka s-grupper, typ kvinnor i den offentliga sektorn, vänder sig från partiet. Partiledningen och de många politiska så kallade strategerna inom partiet låtsas att allt är lugnt och att det gäller att sitta lugnt i båten medan stormen bedarrar. Sen återgår allt till det normala, dvs Partiet klättrar upp mot och hivar sig över 40-procentsnivån. Jag undrar det, jag.
SÅ VAD GÖRA? Finns ingen enkel hokuspokuslösning. Det viktigaste är väl at s-v-mp syr ihop ett tydligt alternativ i de flesta frågor och tålmodigt och outtröttligt sprider sitt budskap ute i lokalföreningarna och på offentliga möten. Spektakulära presskonferenser betyder mindre än vad de högavlönade strategerna tror. Just nu är det vardagsslitet och detta att nå ut till så många som möjligt som är det viktiga.
EN FÖRDEL med alla besök inom sjukvården: Jag börjar bli expert på hälso- och sjukvårdspolitik. Kanske dags att bli landstingspolitiker? Landstingsrådet Gustafsson --- yeah man!

3 kommentarer:

Monica sa...

Läs "Nunnan i Vadstena"

TOBBE HIMSELF sa...

Funderar på det, faktiskt. Jag lånade den åt frugan och hon läste titelnovellen, den långa om klostret i Vadstena. Jag läste den för hundra år sen.

Rolf sa...

Är det den om celldelning?