onsdag 1 april 2009

HÄR VAR DET LIVAT å här var det glatt. Nu klär finansminister Anders Råttsvansen Borg i ord vad de flesta av oss vetat ett bra tag: Massarbetslöshet väntar. Den öppna arbetslösheten sticker iväg till närmare 12 procent år 2011. Regeringen som i januari "visste" att årets tillväxt skulle landa på minus 0.8 procent tvingas anpassa sig till verkligheten och signalerar ett BNP-ras på 4,5 procent.
JOBBSLAKTEN drabbar kommuner å landsting härnäst. Såvida inte regeringen mildrar raset genom att skjuta till extraresurser. Men Reinfeldt, jordnöten som blev statsminister, sprjärnar emot. Och Anders Borg förklarar att vi inte har råd att arbeta.
DET GÅR ÅT helvete och vi vet vilka som leder oss.

6 kommentarer:

Stalin sa...

Mycket klagomål och gnäll är det och det behövs också, med tanke på vad som sker, men det vore kul med några förslag till ÅTGÄRDER också, som omväxling.

Torbjörn sa...

Tjena Stalin -- har du följt bloggen plus mina skriverier i Corren har du flera skafferier fyllda med förslag till åtgärder.

Stalin igen sa...

Du får nog skicka dom till jordnöten och råttsvansen för att det överhuvud taget, ska ge resultat. Deras egna skafferier verkar rätt tomma.

Nils F sa...

inte bara skafferierna!

Risto sa...

Jag undrar hur många signaturer Rolf skriver under. Stalin och Nils F är han.

Izo Reni sa...

Det är nog fler som lider av personlighetsklyvning på den här bloggen.