fredag 3 april 2009

TAR DET ALDRIG SLUT? Nyheterna i TV4 i kväll berättade hur LOs avgående avtalssekreterare Erland Olauson utsågs till jurist med påföljd att hans lön plussades på med 36 062 kronor i månaden till sammanlagt 85 300 kronor. Pensionen påverkas självfallet också. Det rör sig om cirkus 1,5 miljoner kronor. Olausons nya avtal skrevs under av Wanja Lundby Wedin.
MUMMA FÖR BORGARNA. Som applåderar allt ettrigare för var dag som går utan att Wanja Lundby Wedin lämnar åtminstone AMFs styrelse. Samtliga ldamöter i den styrelsen bör självfallet avgå. Det handlar om att återupprätta det skamfilade förtroendet för pensionsbolaget som hanterar fyra miljoner knegares pensioner.
HUR SKA LUNDBY WEDIN förklara Olausons avtal? Jag väntar med visst intresse.
JAG HAR SNABBLÄST vad somliga av mina partivänner -- sossar, alltså --- skriver om avslöjandet i TV4. Jag läser och blir orolig. De flesta slätar över och slinker in på sidospår typ vad tjänar TV4s ledning osv? Det frågan handlar om är att arbetarrörelsens företrädare i toppen säger en sak och agerar på rakt motsatt sätt. I tal och i artiklar går de till hätska attacker mot löneskillnader och guldkantade löne- och pensionsavtal. I verkligheten händer det alltför ofta att de faller för samma lustar som de attackerar.
ERLAND OLAUSON och de andra gubbarna i AMFs styrelsen har förresten kommit lindrigt undan. I synnerhet de tre, däribland Olausson och ordföranden, han från Svenskt Näringsliv, som utgjorde den kommitté som förhandlade om förre vdns Christer Elmehagens pension. Gubbarna flyr undan sitt ansvar och låter Lundby Wedin ta hela smällen.
I ÅR ÄR det 100 år sedan storstrejken. På den tiden visste rörelsen vad den slogs för.

4 kommentarer:

Postbild25 sa...

Jag håller fullständigt med dig. Hon kan inte vara seriös när man agerar så. Det är bara att avgå och det spelar ingen roll vad hon säger. I folkets ögon är hon lika mycket värd som bonusgrabbarna.
Avgå Vanja

Ronnie Sundin sa...

Instämmer med föregående talare. LO-folk bara skrattar när man säger hennes namn.

raimo sa...

känns som att valet är kört nu

Rolf sa...

Sparka Edwin Bylund åt fanders, henne har vi fått nog av.