tisdag 21 april 2009

A FORD 31. Fordor Special Sedan. Markus Sörlin heter hotrodbyggaren. Han bor utanför Åtvidaberg och i färd med att färdigställa en "familjerod". Skymd bakom 31an står det nya chassit, det är bara en tidsfråga innan Markus och ytterligare några entusiaster lyfter över den gamla karossen. Markus är en konstruktör av Guds nåde. Har jobbat på bland annat Volvo Personvagnar. I dag är han anställd hos Partnertech i Åtvidaberg, men just nu är han föräldraledig. Alfred, 4, och Gry, 1,5, kräver sitt.

DEN NYA motorn är en 350 TBI från en Cheva van. Drygt 200 hästar. Det nya chassit köpte han i USA. Individuell framvagn, Ford 9-tumsaxel, skivor fram, trummor bak. Den "nya" Forden sänks ungefär tjugo centimeter. Men taksänkning --- nej. Karossen ska gå att återställa. Fast nån gång, längre fram när ungarna vuxit till sig, vill Markus drämma till med ett riktigt grymt hotrodbygge.

CORRENS FOTOGRAF Jan-Christer Persson och jag besökte Markus i dag. Persson syns knappt på bilden, och det gör inget för han är fulare än jag. Men han tar bra bilder.

Inga kommentarer: