fredag 27 november 2009

CRÖNIKA CÖRREN FREDAG

SYND ATT SAHLIN och socialdemokraterna inte vågar tala klarspråk om de så kallade friskolorna. De skattefinansierade privatskolorna är en gigantisk förmögenhetsöverföring, från det gemensamma till det privata. Och vilka står för risken? Vi som pröjsar skatt och finansierar spektaklet. Direktörerna i investeringsbolaget Bure riskerar ingenting. De håvar bara in vinsten. Snacka om smart affärsidé.
SPEKTAKLET "friskolor" uppmärksammades i gårdagens Corren. Läs Lars Åboms artikel.
– Vi kan ju inte förbjuda friskolor, säger nervöst blinkande, moderna sossar i karriären. Kan vi visst, svarar jag, våga bara tala klarspråk först.
REGERINGEN har utsett ny landshövding för Gotland. Luktar förvisning. Göran Persson skickade Maggan Winberg till Brasilien, varför lämpar inte Reinfeldt av Maud Olofsson på Gotland?
NÄR MEDDELAR regeringen att Östergötlands nya hövding heter Ylva Thörn?
LJUS I konjunkturmörkret: Hushållen konsumerar. Hushållens konsumtion står för ca hälften av BNP, alltså är det livsviktigt att konsumtionen hålls uppe. Därför är arbetsgivarnas krav på 0-avtal idiotiskt. Därför är kravet på höjda nivåer i a-kassan självklart.
REGERINGENS undsättningslån till bilindustrins underleverantörer blev värsta floppen. Reglerna var så utformade att inget företag hade möjlighet att betala tillbaka lånen. "Jag begriper inte hur regeringen resonerar", sa Hans Linnér, Ljunghälls vd, när jag talade med honom senast.
NÄ, VEM gör det.

Inga kommentarer: