tisdag 10 november 2009

HELENA, Queen of Mjölby, tog bilden för drygt sex månar sen. Första maj i Skänninge. Gissa vem kavajsnubben som håller tal är? Lägger in bilden i väntan på den massiva kanonad av jul- och adventsbilder som ligger å trycker. Måtte det snart bli dags.
PROSTATITEN jävlas rejält, alltså sitter jag uppe å vrajtar. Min smärttröskel är högre än Mount Everest. Första maj i Skänninge. Snart är det dags igen. Nån annanstans.
BESÖKTE HÄRLIGA VADSTENA i eftermiddags. Snackade på ett PRO-möte. För ett antal år sen bjöds jag regelbundet in till länets skolor för at babbla. Nu är det pensionärsorganisationerna som står för drygt hälften av inbjudningarna. Vågar inte ens tänka på hur det ska tolkas.
KÄKADE LUNCH med Siri, en av mina ljuvligt underbara ungar. Magen växer, hennes alltså, snart bara en månad kvar. I somras köpte jag världen största leksakslastbil. Siri och Hampus är övertygade om att det blir en kille. Jag har lanserat --- lite försiktigt sådär --- namnet Elvis, men än har det inte fallit i god jord.
PRO-MÖTET hölls i Wasagården. På samma plats där jag tidigare spelade korpfotboll. Kände igen en hel hoper av dom som kommit för att lyssna. Fan så gamla de blivit. Men lika trevliga som förr. Inte långt från Wasagården ligger Evert Larsson´s Diversehandel, stängt i dag.
AVSLUTADE VADSTENA-sejouren med att tända ett ljus i minneslunden och tala med mor och far. De tröstade. I väntan på att jag skulle snacka överfölls jag nämligen av tunga, svarta skuggor av vemod. Mina föräldrar gick bort på tok för tidigt, 72 respektive 66 (knappt) år. De kunde, rättare sagt borde ha suttit där i dag. Ringde brorsan på hemvägen. Han gjorde sig beredd att fara till Motala och visa film.
I KISA ledde kommunalrådet en gammal gumma över vägen.
--- Nu hoppas jag att damen minns detta och röstar på centerpartiet i valet nästa år, sa kommunalrådet.
--- Tok där, det är bena, inte huvet, det är fel på.
Sa damen.
VADSTENA går i täten. Advents- och julbelysningen var redan tänd, Härligt! Fattar fortfarande inte varför Johanna vägrar att låta mig sätta upp blinkande ljusslingor i caféet. Ungar...
KOLLADE NYHETERNA på tv. Plötsligt framträdde Gunnar Axén, han som inte slår sin fru. Jag bytte till Animal Planet.
BYTTE TILLBAKS. Sport. Jävla tjat om Zlatan. Å så Fotbollsgalan i TV4 i måndags. Den blev bara för mycket. "Våran prinsessa" yrade den kvinnliga töntfånfjanten till programledare, sen Zlatan, sen Zlatan igen, och så lite Zlatan till. Sportjournalisterna skiter knäck när de upptäcker att Erik Hamrén, den nye förbundskapten, inte kryper och fjäskar för Zlatan. På väg till Vastena hörde jag den kloke Ralf Edström i P4: "När landslaget kallar så ställer man upp", sa Ralf.
Good night sweethearts goodnight.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Gunnar Axén(inte släkt) och Animal Planet, går väl på ett ut. Det brottas en del hos djuren också.
Han kanske har sett hur bl a lejonhannen biter honan under/efter parningen.
Du kanske skulle gå på ett PROstatamöte istället.
Ett djävla tjat om Zlatan, håller med. Nu blir han väl odräglig ett tag igen. Jag tyckte att han taggat ner lite men.....
I morgon ska jag göra Vadstena osäkert. Vi får se om vi tittar på julbelysningen, eller är på lyset själva. Jag har en solros i knapphålet, om vi stöter ihop.

Helena sa...

Håller med Rolf, måste i princip varit samma sak att titta på Animal och nyheterna.

Klart det ska tjatas om Zlatan - han ÄR bäst !

Ljusslingor/stakar redo, massor av jul bilder till bloggen. Bara 18 dagar kvar...

kusin vitamin sa...

Sitter oxå ofta o pratar med föräldr på kyrkog...pappa blev 65 år. Döp inte pojkstackarn till Elvis,jag gj misstaget att döpa min älste som till Johnny,( efter J Weismuller): "Jag kan aldrig bli chef sa sonen vid späd ålder".
Men han lyckades mkt bra på Saab.
Häng inte upp nåt blinkande på cafeet! Du skriver så otroligt underhållande, tycker din kusin vitamin Christina....momi