fredag 27 november 2009

FREDAGSFRÅGAN CÖRREN

DEN HÄR gången är det inte bara Frida Blixt, Kisa, som svarar fel. Vad heter Pedagogen (P)? P spelade en viktig roll som trafikpedagog. Trots att P var styrd var P alltid självständig. Sällan mållös, aldrig trådlös.
DEN FRÄKNIGE pedagogen dök upp i tv vid 60-talets mitt, alltid i damsällskap. På 70-talet blev det radio, i sällskap med bland andra ett ryggradsdjur som för tankarna till Pelé och Zlatan. En å annan snuskhummer förknippar P med den lusteliga tingest som även benämns familjelyckan.
PRISER: Exklusiv, eftertraktad plåtskylt från Power Big Meet, 30-årsjubiléet 2007. Sponsor: Johan Grape. Jag sponsrar med Elvis Christmas Album (1 advent!) och Corren med 5 Trisslotter.
SVAR SENAST måndag kl 15.19 till torbjorn.gustavsson@corren.se eller hans kollega Torbjörn Gustafsson, Corren, 581 89 Linköping.

12 kommentarer:

Rolf sa...

Jag har klurat ut fredagsfrågan och det är Kent Eneliv.

Rolf PS sa...

PS Jag fick hjälp av tant Anita.

Sussie sa...

Tack Rolf för tant Anita, nu ska jag skicka in svaret till herr Gustavsson. HA EN BRA HELG.

Rolf sa...

Detsamma Sussie. Vi har haft en skön välja musikfilmkväll. Vi började med 3 tenorers julkonsert. Ingen av dom sångarna har varit med i dansbandskampen kan jag avslöja. Sen blev det Elvis "farväl till en kung" och hans sista tv-show och Vernons gripande tal ibland all beundrarpost. Portot på kuverten hade räckt till en Ford Fairlane.
Så bra han sjöng i sin begynnande svullenhet.
Slutet på kvällen blev en rysare för mig. Huey Lewis and the News med Tower of Power, så djävla bra, att frugan tog ett glas vin till och somnade ändå inte i soffan, bra betyg. Vilken underbar afton.
Flyttfönstren är putsade och i morgon bakar vi pepparkakshus och dricker glögg. Inget luktar som mammas bak om julen, kan jag intyga. Ta fram staken nu och tänd på för faan. Vi hörs i morgon hoppas jag.

MARIE sa...

SÅ RÄTT, SOM NÄR HAN SJUNGER UNCHAINED MELODIE VID PIANOT, DÅ RYSER MAN FAST AV GLÄDJE

Rolf sa...

Puh! 4 barnbarn, pepparkaksdeg överallt. Pepparkakshusen är klara och limmade med smält socker. Jag tror att jag flyttar in i ett av dom. Vår egen lägenhet är ett kaos, men vad gör man inte för dom små liven. 2 stannade kvar längre och då blev det karaoke med barn och julvisor. Tur att grannen är näst intill döv. På tal om dekaler i bakrutan på bilen, så är den här ganska bra; Bättre omkörd och bortkommen, än omkommen och bortkörd.
Ett gott skratt förlänger livet sägs det. Därför rekommenderar jag på det bestämdaste, SE 2½ män, vilken dialog och vilket tugg. Jag skrattar hjärtligt en timma varje vardagskväll mellan 19-20 på trean.
Jag blir nog 70 i alla fall.
Just nu känns det ganska tungt och bingen väntar. Tänd ett ljus o låt det brinna(i morgon alltså) Sov jet som vi säger i Amerika.
Jag "slapp" i alla fall dansbandskampen ikväll men reprisen i morgon får man nog dras med. Måste se/höra hur det gör för Titanix. Tänk om man skulle gifta sig med sångerskan där och ta hennes efternamn. Då skulle jag heta Rolf Rolf, kul va!
Eddie Bruner i Sveriges jassband sa en gång till mig - Du borde heta Ernst Rolf, så rolig var han.
Jag tar en sista urkärnad dadel med mögelost och sköljer ned den med lite Rioja, fy faan så gott,ha de!

Monica sa...

Titanix gick vidare och
Torgny Melins fick guldstjärnan

Rolf sa...

Andra andningen påminner mig om en bakrutedekal för många år sedan, på en raggarbil.
Först var det den;-Skratta lagom Svensson, din dotter kan ligga i baksätet, men främst den här;
Amerika has Nixon, Johnny Cash and Bob Hope and Sweden has Palme no cash and no hope. Så är det kanske än. Förutom Palme förstås, som var en gigant. Jag tror inte Sverige haft en duktigare politiker. Hur faan kan ett gammalt fyllo ta livet av honom och undkomma?
Lisbeth Palme då och Mårten hette han väl, var dom blinda eller? Kunde dom inte identifiera en gärningsman på så nära håll...helt jävla ofattbart och det har jag tyckt hela tiden, det suger! Vad sysslade polisen med? Det är en skam för hela svenska poliskåren.
Det är lika skämsigt som dubbelmordet i Linköping, för några år sedan. Leif GW Persson, giv mig styrka. När ska dom fatta och inse att det var ett beställningsmord. Pappan var skyldig några landsmän stora summor pengar. Pojken var stucken i stjärten med flera hugg(info från en polisman) och detta är en ritual i deras hemland och också ett meddelande till pappan. Kvinnan var på fel ställe vid fel tidpunkt. Gärningsmannen som slängde sin mössa vid ICA på Djurgårdsgatan, var ute ur landet på nolltid och behövde inte vara nervös för nåt dna-prov. Han kommer aldrig tillbaka till Sverige igen. Jag har berättat detta för Leif GW, men han envisas med sin snedvridna ungdomliga runkgubbe, som sitter på kammar´n och njuter. Hur djävla dum får man bli. Ett löjes skimmer lyser över hela utredningen. Gå och klipp dej o skaff ett jobb.

Rolf sa...

Tack Monica. Kul att Titanix gick vidare. Hon har ju verkligen utstrålning och sug i blicken. Torgny Melins, lämnar allt övrigt att önska hos mig. Urdålig sångare och lite kantigt spelat. Dom är ju ensamma i sin genre i programmet, så Svensson i stugorna blir nog lite förledd. MEN dom har nog fansen med den högsta telefonräkningen också. Dom band som har gått vidare till finalen, ger jag inte ett skit för. Zekes....vad är det för nåt.
Jag tror att dom band som har lite självaktning, Mats Bergmans, Claes Lövgrens, Fernandos, bara för att nämna några, skiter fullständigt i detta spektakel. Det verkar som producenterna av detta program, har gjort bottenskrap, bara för att få ihop deltagare. Som gammal musikant, ser man inte detta med blida ögon. Hur djävla dåligt kan det bli! Trumslagar´n var liten och satt. Så var det på min tid.
Jag var även trum-petare förstås och höll mig i skinnet.
Trombonisten fick ett hårt drag i munnen och jag är ba´sist på denna blogg inatt, tror jag.

Rolf sa...

Ni som hörde Torgny Melins på dansbandskampen i lördags, blir man inte chockad. Dom slog ut både Shake och Sannex. Dom lät som ett halvtaskigt dansband på en Finlandsfärja, som Magnus sa. Dom måste ha en djävla stor fanclub som sitter och ringer som stollar.
Säffle´s stolthet!! Får jag en kopp kaffe.
Juryn skulle stå för 80% av röstandet och resterande 20% till folket. Det är vad dom mäktar med och dessutom kan detta "mygel" undvikas. TM är bland det sämsta jag hört och vilka låtar sen.
Dom spelade en låt som heter "Poison" och det tycker jag är ett passande namn på deras nästa skiva.
Masochisten; - Slå mej, slå mej
Sadisten; - Nej

Åke sa...

Tyst som i graven. Vi har ju haft första advent, så dä så!
Apropå ljus; Kvinnan älskar den starke som faller och den veke som står.

Vilhelm Sefve sa...

Middag råder, det är tyst i husen, tipp tapp......