måndag 9 november 2009

OMBERG, en vackert vibrerande vårdag vid 50-talets slut. Skolfröken Lizzie har tagit med sig klassen i S:t Persskolan på utflykt till Omberg. Vi åkte buss från Vadstena, och bara det var en kittlande upplevelse, och nu sätter vi oss tillrätta på den bastanta trätrappan till stugan på Ombergsliden för att fotograferas. Fast inte Anders Thapper. Han står. Och när fotografen knäpper sin ruta har Anders fått syn på något till höger om sig. Undrar just vad tittar på. Men vi andra kollar in fotografen, utan att ha ha en tanke på att en av oss, Jan-Erik Bolling, om närmare 60 år ska mejla bilden till en annan, Tobbe, som lägger in den på sin blogg.
Det är sent 50-tal och vi heter sånt som Jan-Erik, Martin, Anders, Katarina, Ulf, Birgitta, Beatrice, Ola, Henrik och Ann-Britt.
MEN STAVADE fröken sitt namn så? Lizzie? Jag vet inte. Jag bara vet att när jag några år senare upptäckte Dizzie Miss Lizzie med Larry Williams så resulterade det i att fröken fick just den stavningen. Lizzie.
OBS -- Klickar du på bilden blir den något större. Fråga: var sitter Tobbe?

8 kommentarer:

Rolf sa...

Olle frågade sin fröken varför man skulle ta skolkort.
-Jo sa fröken, när Ni blir äldre kan Ni titta på kortet och säga,
där är Nisse och han är läkare och där är Sven han är rörmokare osv osv.
Då säger Olle - Titta där är fröken och hon är död.

Monica sa...

Tobbe, jag undrar var du sitter.
Är det högst upp till höger?

Torbjörn sa...

NEJ; MONICA, inte längst upp till höher. Men till höger --- nån annanstans.

Helena sa...

Jag tror det är du Tobbe som sitter lägst till höger med lite mellanrum till kamraterna brevid ?

Sussie sa...

Helena har absolut rätt och kolla coola looken, han försöker se lite tuff ut och tjejerna vågar inte sitta nära honom. De vill inte kanske? Var sitter han Jan-Erik som gav Tobbe fotot?

Monica sa...

Eftersom det inte är LÄNGST (LÄGST) upp till höger, så kanske det är HÖGST ner till höger.
Idag har jag varit på SAAB-pensionärernas möte, där är den naturliga avgången stor och återväxten är liten. De flesta får sparken innan de hinner att bli pensionärer
BRA det du skrev i Corren angående jobbcoacherna.

Torbjörn sa...

TACK, MONICA. Har sparat din förfbättrade bild på Oskar, lägger in den i morrn. En ev ny labrador, ska han heta Oskar den andre?

Monica sa...

Jaa, det tycker jag.