torsdag 19 november 2009

ROLF, se hans kommentar under mitt tidigare inlägg, stiger i Tobbes aktning. Rolf har jobbat med Lill-Babs. Det är om inte stort så åtminstone kvartsstort. Lill-Babs är en del av ens uppväxt och liv. Har liksom alltid funnits där. Fast vadå att hon vill kallas Barbro. Precis som om vi hörde till familjen. Nänä. Lill-Babs ska det var.
SNYGG har hon alltid varit. Läcker. Men det dröjde innan jag tog henne till mig. Jag var 12 år och hade nyss fått skivspelare när jag såg en annons där man kunde köpa en skiva skitbilligt om man gick med i hennes fanclub. Jag gick med -- och fick en skiva som påstods vara unik därför att den endast spreds till klubbens medlemmar. Jag var som sagt 12 år och kände att jag hörde hemma i ett hemligt brödraskap.
LÅTEN HETTE Splorr. Det gick bara månader, sen kom den på Lill-Babs nya LP. Jävlar vilket svek, har inte riktigt kommit över det än. Men hennnes och Little Gerhards Skoldags är och förblir den första svenska riktiga rocklåten på svenska. Visst --- det är på den låten Paul Anka spelar triangel. Men vadå, Rolf, hamnade du ovanpå Barbro Lill-Babs i skidbacken?
TVÅ MEJLARE undrar varför Corren inte skriver rakt ut att det är zignare/romer som stjäl på den där bilden i en Linköpingsbutik. Varför skriva det uppenbara? Hört talas om uttrycket en bild säger mer än tusen ord.
MAGNUS LADULÅS skriver (se kommentar under mitt senast publicerade inlägg) om Sverigedemokarterna och den höga andelen utlandsfödda eller av utländsk härkomst som häckar i svenska fängelser. Sambandet mellan den verkligheten och SDs framryckning är uppenbar. I den senaste opinionsundersökningen får SD drygt 7 procent av de tillfrågade rösterna och är därmed det fjärde största partiet i undersökningen. Även om valresultat är en sak och opinionsundersökningar en annan, är det ingen tvekan om att det högernationella SD har stora möjligheter att ta plats i riksdagen. Och så länge arbetslösheten är hög och växer fortsätter partiet att locka röster. En anständig flykting- och invandringspolitik är inte möjlig med mindre än att de nyanlända ges en plats på arbetsmarknaden -- vilket är lättare sagt än gjort när snart en halv miljon går utan jobb. Krutdurken ligger och pyr mitt framför ögona på oss. Hur mycket enklare vore det inte om de som sympatisörer med SD var en samling imbecilla rasister. Så enkelt är det dessvärre inte.
BESÖKTE APOTEKET på lunchen, sen slog jag en lov till Akademiebokhandeln. Hittade ingenting. Känns som att de bästa böckerna redan skrivits. Sak samma med musiken.
Å MÅDAN? Vattenfall planerar nya miljardinvesteringar i polsk kolkraft. Expressen skriver att näringsdepartementets rapport till riksdagen om Vattenfall inte rymmer ett enda ord om Vattenfalls långtgående åtaganden i händelse av en kärnkraftsolycka i Tyskland. det är förstås sossarnas fel. Säger MadMåd.

6 kommentarer:

Rolf sa...

När jag överlämnade Järvsövisan, som jag skrivit, till Barbro, så var det på hennes hotellrum på Frimis efter hennes show ca 23.00. Vi hade avtalet det innan. Hon öppnade nyduschad och fräsch i morgonrock och bjöd på ett glas champagne, som ingick i hennes svit. Jag satt på hennes säng men tog aldrig av mig ytterrocken. Det verkade lite påträngande. Men hon är hur trevlig som helst. Hade hon inte alltid bjudit på sig själv, så hade hon aldrig nått ditt hon gjort idag. Sången lämnar en del övrigt att önska, det har jag alltid tyckt.
Vi spelade som sagt på invigningen av hela Järvsö skidanläggning, "Sveriges närmaste alp" och vi var även nere i hennes café och gjorde reklam.(vet inte om hon har det kvar) Jag blev också inbjudan till stämman i Lillkyrka, där jag fick spela min visa osv.
Nu till paralellslalom. Först skulle jag åka tillsammans med Lars Lönndahls sällskap, en urtjusig tjej från ett Jane Fonda gym. Hon sa till mig innan loppet
-Kom ska du få en stor konjak och 4 Mogadon, men den enkla gick jag inte på. På nåt sätt bytte vi plats så jag fick åka med Barbro.
Vem som låg på vem, strax innan mållinjen, kommer jag faktiskt inte ihåg, men nöjet var helt på min sida.
Hon ringde mig senare, då jag också deltog i ett frågeprogram som hon ledde i TV. Tror det hette Do-Re-Mi. Jag vann en guldpenna med mitt namn och en kamera Minolta. Barbro är fin, så dä så.
Nu fick Ni historien i korthet.
Har också spelat på en mottagning i Blå hallen i Sthlm, där kungen och drottningen deltog. Det var läkare från hela världen som mottog olika priser. Han/dom är inget vidare på bugg, kan jag avslöja. Återkommer nån annan gång med mera musikminnen.

Torbjörn sa...

Va???? Har du legat med drottningen?

Rolf sa...

Nej jag håller mig till Regent. Hon har ju redan en Monark mellan benen....jag pratar cyklar förstås!
Musikeråren var jobbiga men skojiga och det är inget man vill ha ogjort. Man har fått minnen/men för livet, men med långt e.
Jag ber att få återkomma.
PS Jag vistades och spelade växelvis med Bengt Sändh, under en 14-dagarsperiod på Gotland. Den upplevelsen räcker till en hel bok, som jag inte tror någon vill ge ut. En mindre turné i Norrland med Sid Jansson och Evert Ljusberg gick inte heller av för hackor.

Anonym sa...

Ang morgonrockstricket har jag hört från en taxichaufför som körde Lill-Babs efter en golftävling att han när han burit upp hennes väskor först fick vin och sedan gick hon in på toaletten och kom ut i morgonrock. Han hade redan tagit av sig ytterrocken ... men han tog av sig det övriga också!
Valle

Rolf sa...

Kanske jag också skulle ha gjort.
Faan också, det var min kropp hon var ute efter och en påsättning. Hur dum kan man bli?
Jag brukade känna sånt i ryggraden på den tiden(inte bara i ryggraden)
Jag kände nog för stor respekt på ett sätt. Man ska inte gråta över spilld mjölk, hur är det med spermier..faan igen!

Anonym sa...

Jag läste för något år sedan ett kåseri från en journalist i Oskarshamnstidningen att han jobbat som nattportier på ett hotell på 60-talet och då hade Lill-babs ringt efter honom att han skulle komma upp med nål och tråd för det behövde hon. Hon tog emot i något negligeartat och hade ställt fram två glas vin men han lämnade grejerna och gick. sen ringde hon efter honom flera gpnger i andra ärenden och hon hade fortfarande negligen på sig men han "höll på sig". Han var tonåring och hon drygt 25. Han var väl för blyg för att stanna.