tisdag 24 november 2009

KRÖNIKA CÖRREN ONSDAG

MORGAN på Gekås ger alliansens ideologi röst och ansikte: "Arbetslösa är för slappa". trumpetade han ut medan han käkade mackor med falukorv i måndagens avsnitt av realityserien Gekås i TV5. Dan efter bjöds Morgan in i den moderata familjegemenskapen av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin. Självklart.
FAST HELT tappad bakom en gisten mjölkpall är inte Morgan. Han tycker det är självklart att va med i facket.
GEKÅS I ULLARED slår rekord i år. Försäljningen landar på drygt tre miljarder kronor. Fantastiskt. Folks vallfärd till köptemplet har en baksida: Småbutikerna på mindre orter tar stryk. Om 25 år är detaljhandeln på de mindre orterna utraderad.
JAG HAR aldrig besökt varuhuset. Nästa sommar, kanske. I så fall besöker jag motormuseet. Göran Karlsson, Gekås grundare, samlade på veteranfordon och hatade fackföreningen. Boris Lennerhov, vd, är en modern företagsledare. Ser facket som en självklarhet.
90 000. Så många kastas ut från sjukförsäkringen 2010–2012, enligt regeringens prognos. "Utgifterna för sjukförsäkringen kommer därför att minska kraftigt", jublar högerministären i propositionen. De utkastade hänvisas till arbetsförmedlingen. Där hamnar de i händerna på en hurtfriskt mästrande coach som uppmanar dem att ta sig i kragen. Gekås–Morgan bildar snart coachföretag och värvas av arbetsförmedlingen.
SYSTEMSKIFTET är här, slår blint omkring sig, men alliansen kan inte ta åt sig hela äran av eländet. 1981/1982 bröts den 25-åriga politik som syftade till och faktiskt utmynnade i minskade inkomstklyftor. Nu fullföljer högeralliansen racet, med skattesänkningar för oss som knegar heltid som smörjmedel – i hopp om att vi ska stirra oss blinda på vår egen navel och ge högaktningsfullt fan i den minoritet som är arbetslös eller långtidssjukskriven.
MARIA WETTERSTRAND – miljöpartiets språkrör går från klarhet till klarhet. Raka motsatsen till Maud Olofsson, energiministern som ger begreppet "rena natta" ett ansikte.
NÄRMARE 1 000 östgötar kastas ut från sjukförsäkringen vid årsskiftet. 277 återfinns i Linköping. 6 158 personer i Linköping var arbetslösa förra veckan. En ökning med 2 123 personer sedan november 2008. 10 439 är inskrivna som arbetssökande. Kampen mot utanförskapet går vidare, med Paul Lindwall (M) i spetsen.
UTTRYCKET "Grisen tror inte på ett liv efter jul" får en ny, kuslig innebörd när bilderna från de vanvårdade grisarna visas upp. Svin finns överallt, t o m i ledningen för Swedish Meats. Svin i mänsklig dräkt är alltid värst.

2 kommentarer:

Elin sa...

Hej Torbjörn, det har blivit av att skriva på bloggen på ett tag men efter filmen om plågeriet av grisarna kan jag inte hålla mig. Jag tänker att om en sådan höjdare har sådan djurhållning hur ska det då inte se ut på andra gårdar?
Såg du hans försvar i Aktuellt? Det gjorde bara saken värre. Jag har aldrig funderat på att sluta äta griskött men nu börjar jag undra.
Kul att ni hade en trevlig kväll med Jerry Lee Lewis.

Helena sa...

Att ens försöka försvara misären som visades upp på Lars Hultströms gård blir/blev endast pinsam.
Tänk om alla kunder var beredda/ha möjlighet att betala lite mera per kilo för köttet av den anledningen att göra slaktdjurens levnadstid till en bra tid. Men ju billigare desto bättre, eller ?

Så klart att regeringen med Husmark-Pehrsson i spetsen jublar. "De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar" helt enligt regeringen plan.
Och för allt i världen glöm inte heller : Tänk så mycket friskare Sverige blivit och kommer bli under kommande år.