torsdag 17 december 2009

ANNORLUNDA FREDAGSFRÅGA CÖRREN

SISTA FREDAN före Jul betyder FredagsFråga i annorlunda tappning. Svårt, javisst, men lön för mödan består av ett prisbord som får Tomteverkstan att framstå som fattigmans begravning 1762.
DAGENS UPPGIFT: Krönikan innehåller minst fyra faktafel. Ange minst tre fel och du har chans på följande priser: Exklusiv, unik 2010-kalender med veteranbilar som motiv. Kvinnan bakom kalendern är Linköpingsfotografen Paola Svensson.
VIDARE: 2 biljetter till premiären i Linköping av Göta kanal 3. Sponsor: Rolf Axén, Linköping, rådgivare under filminspelningen.
VIDARE: Elvis Christmas Album (cd), The Refreshments Rock´n´roll X-mas (cd) samt 10 (!) Trisslotter. Tack Helena Lundberg, Correns Trisshållare.
2010 RYCKER närmare och tillvaron svajar för de ca 17 000 personer (1 056 östgötar) som riskerar att kastas ut från sjukförsäkringen. Frånvaron av raka besked fördunklar tillvaron. Men statsminister Reinfeldt är cool. Han förklarar att det är "oundvikligt" att människor kommer i kläm vid samhällsförändringar. Konstigt (?) att det alltid är de som redan har det tufft som måste klämmas åt. Jag som tillhör den heltidsarbetande medelklassen har belönats (?) med flera tusen kronor i skattesänkningar av regeringen. Min långtidssjukskrivne kompis tvingas ut i ett bottenlöst träsk av ovisshet och vanmakt.
PENSIONÄRERNA har sitt på det torra. Den grå panter som har en månadsinkomst på 20 000 kronor betalar drygt en tusenlapp mindre i skatt än den som knegar och har samma inkomst.
BÄSTA CITATET från klimatspektaklet i Köpenhamn: "Om klimatet hade varit en kapitalistisk bank hade det räddats." Sagt av Venezuelas president Lula da Silva.
INTE KLOKT: Landstingets borgerliga majoritet tvingar sjuksköterskor och undersköterskor att jobba varannan helg. Syrrorna och undersköterskorna får ta smällen när politikerna misslyckas.
MODERATEN Peter Egardt blir ny landshövding i Uppsala. Fortsätter regeringen att utnämna hövdingar ur de egna leden är det kört Kommunals avgående ordförande Ylva Thörn att bli Big Boss i Östergötland.
VERONICA PALM nästa S-ordförande? Många mejlar spontant att de vill se den förra Kisatjejen som partiboss. Inte mig emot.
JAG FYLLER år 12 februari. En fredag 2010. En månad senare fyller Ola Sigvardsson, Correns boss, 63. Elvis fyller 75 i januari. Lisa Marie fick en Cadillac Fleetwood 1959 i bröllopspresent av Michael Jackson. Läs om Ulf Ontofts Cadillac på Motor i dagens Corren. Stockholmsbörsen vände i går ner med 1,4 procent, jag gick upp ett halvt kilo.
SVAR senast måndag 15.19, torbjorn.gustavsson@corren.se, Torbjörn Gustafsson, Corren, 581 89 Linköping.

10 kommentarer:

Sussie sa...

Den var bra, lite nytt och jag tror att jag har hittat fyra fel. Först trodde jag att det om Veronika P var fel men sen kom jag på att bodde i Kisa innan hon flyttade till Linköping.
Nu måtte väl folk få upp ögonen för regeringen, alla kan bli sjuka och arbetslösa.

Rolf sa...

Fick några tokiga ordstäv idag igen och ett var riktigt kul;
Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.
Den man ligger med får bädda.
Det man inte vet, har man ingen aning om.
Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.
Dåliga flickor är inte det sämsta.

Nils Dacke sa...

dåliga flickor, den hade jag som dekal på bakrutan på chevan på åttiotalet

Rolf sa...

Det gäller fortfarande. Du hade väl dom inne i bilen också, antar jag?

Kristina Persson sa...

Hej Tobbe, har tänkt skriva länge men nu bldet av. God jul och fortsätt som du gör i Corren, du är det enda som är värd att läsa.

Torbjörn sa...

Tack, Kristina, för ord som värmer, och GOD JUL till dig.

Rolf sa...

Återkommer med en rapport på tisdag från TOBBELRASET på Café Opera på måndag.
Eftersom vi själva sover över, så kan vi hålla ställningarna betydligt senare, än sist i Motala.
Det man inte minns har inte hänt,va?
Det är svårt att lära gamla sitta på hundar och det kan bli surt i röven av rönnbär.

DS sa...

...men vi ska se till att ha tungan i rätt mun.

Inger sa...

Det är svårt lära gamla sitta på hundar,tyckte jag var vansinnigt roligt,o de andra ordspråken också förresten.Tack Rolf för ett gott skratt!!

Rolf sa...

because you worth it, Inger.