måndag 28 december 2009

PÅ CORREN i Kisa. En traktor surrar utanför fönstret, en jättehumla med plog. Jerry Williams & The Violents strömmar ur högtalarna. Julklappen från Anders Blom snurrade först hemma, som ackompanjemang till julklappsutdelningen, sen i bilen, nu på jobbet. Mitt bland all musik: Lars Ekborgs Bunta ihop dom. hemma på köksbordet vilar Elvis-pluntan med whiskey, kalender med veteranbilar, bil fullproppad med skumtomtar, "50-tals-godis", med mera. Tack Helena, Queen of Mjölby, tack Paola och Anders Svensson i Linköping, tack Anders Blom i Skänninge.
Å TACK Dagge Murar´lärling i Linköping och Kersti & Siewert Jonsson i Björkfors. Vilka vänner man har.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Det verkar inte hända så mycket i metropolen Kisa. Du åkte i alla fall på att jobba, som jag.
Dom här klämdagarna brukar vara oerhört lugna på mitt jobb och man hinner att ta hand om en del "surdegar", som samlats på hög under hösten. Dom ska få sina fiskar varma innan nyår.
Ikväll får vi äta upp risgrynsgröten, som inte fick rum i julas. Däremot så är vi inte på kanelen. Vi fingrar nog på sockerpullan i alla fall.

Åke sa...

Till nyår kan Ni ju öva på att blunda och stå på ett ben. Det kan vara tillräckligt svårt en sån helg. Det gäller att ha tungan i rätt mun.
Några kloka ord inför det nya året;
Rom bryggdes inte på en dag.
Ropa aldrig hej förrän du behöver ett bäcken.
Ont ska med krut förgås inte så lätt.
Gråt inte över spillolja och skjut inte upp, det du kan skjuta upp på nyårsafton, Gott Nytt År!

Molijn sa...

Det är inte lätt att lära gamla hundar att inte sitta.