måndag 16 februari 2009

HÄNG MED TILL GRACELAND

GRACELAND, alltid öppet, alltid nära, alltid i mänsklighetens tjänst. Kolla in kåken och omgivningen, med bilmuseum och annat, och känn hur vårkänslorna börjar gry.

JAG SLOCKNADE som en löftesbrytande centerpartist vid hemkomsten från Corren och sov i nära tre timmar. Vaknade av en öronbedövande värk. Hävde i mig av tabletterna jag fick på US, nu är det okej. I morrn blir det förresten US igen. Heldag tillsammans med Frugan. Jag är expert på US.

SYSTEMBOLAGET redovisar kraftig försäljningsökning. Inte konstigt alls. Vi svenskar måste tröstsupa så länge vi styrs av Råttsvansen Borg, Jordnöten Reinfeldt och Grävlingen Olofsson.

DEBATTEN om statligt "stöd" till Volvo PV och Saab Automobile är krystat korkad, precis som borgarna och deras tidningar vill ha den. Det som i andra länder --- USA, Tyskland, Frankrike m flera, för att inte tala om Japan eller Kina --- betraktas som ett tillfälligt stöd i form av kreditgarantier med mera, ses i Sverige som "protektionism" eller rentav "statssocialism". Har vi hjärntvättats så till den milda grad att vi finner oss i den groteska verklighetsbild som borgarna och deras tidningar, radio och tv tvingar på oss?

STATEN ska inte ägna sig åt industriell verksamhet, skriker Maud Olofsson med så gäll röst att finporslinet i Rosenbad krossas och faller i bitar. SSAB ?-- ska hon privatisera ett av Europas mest lönsamma stålverk? LKAB ?--- ska hon privatisera ett av världens mest lönsamma gruvbolag?

KAN VI INTE privatisera Olofsson, Reinfeldt och de andra istället? Hur mycket ger du för dom på den öppna marknaden?

STARKA TABLETTER jag fick. Susen. Gör dom. Direkt.

JAG HAR ALDRIG KNARKAT. Dags att sätta i gång?

JO. NÄSTAN. Har jag knarkat. I ett av mina lika taffliga som hopplösa försök att bilda mig tillbringade jag två år vid Karlskoga folkhögskola. Första året delade jag rum med en galen värmlänning. Han påstod att han inte kunde sova, men han snarkade som ett helt uppbåd vrålsnarkande värmländska grisar vareviga natt. "Häng mä, ja´ ska te en läkere å få sömntabletter", sa den galne värmlänningen. Läkaren var en stubbigt gammal gubbe, säkert var 80 år. Kanske var han rentav död och uppstoppad. Han skrev ut allt. När min rumskompis fått sina Valium vände sig gubben till mig och frågade om inte jag också ville ha Valium sömntabletter.

OK SA JAG och gubben skrev ut receptetet. Jag hade burken kvar i flera år, tog en tablett då och då. Det jag minns är att insomnandet var lika behagligt som att somna med huvet i Dolly Partons byst. Nästa gång jag hörde talas om Valum var det klassat som narkotika. Snudd på åtminstone.

NU DRAR JAG till sängen. Där ligger inte Dolly Parton. Fast vem vet..................

TILL SIST: Elvis knaprade aldrig Valium. Han var renlevnadsman. Vad säger du om rundvandringen i Graceland? Just det. Great.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det läkaren som är den verklige langaren. Elvis är en fin man, han.

Anonym sa...

Vad knaprade Elvis på då? Han sköljde väl ner något tillsammans med alkoholen. Det syns ju helt uppenbart, bl a sista showen, när dom fick leda honom upp på scenen, att han var påverkad av något och inte var det stundens allvar.
Han var inte en renlevnadsman, inte ens en same, skulle intyga det. Wake up!

Anonym sa...

SVULLEN är ordet

Anonym sa...

MORGAN OCH OSKAR FATTAR INGET, ELVIS DRACK INGEN ALKOHOL OCH ATT HAN VAR SVULLEN BEROR PÅ DEN CORTISON HAN INTOG. SLUTA SNACKA SKIT OM KUNGEN.

Anonym sa...

Han spillde väl ut det mesta.
Vad dog han av?

Anonym sa...

Med tanke på Reinfeldt(jordnöten) och hans gängs politik, kan man ställa sig frågan;
HAR VI RÅD MED FATTIGDOMEN ?
som dom åsamkar många.