torsdag 19 februari 2009

HERREGUD, GE MEJ STYRKA. I går tvingades jag uthärda Mård Olofsson i Svts Aktuellt igen. Hon gav besked. Hon förklarade att Sveriges bilarbetare ska börja tillverka vindkraftverk. Medan världens övriga regeringar tar krisen inom fordonsindustrin på allvar ägnar sig det svenska högerpatrasket åt.... ja vadå?

MÅRD OLOFSSON är inte dum i huvet. Hon bara låtsas. Hon tror att hon måste förenkla sitt budskap för att vi ska fatta. Som när hon påstår att staten inte på något vis kan stötta Saab därför att det vore detsamma som att stjäla resurser från de demenssjuka gamla och handikappade barnen.

REGERINGAR I ANDRA länder ställer upp med kreditgarantier & annat. Sveriges regering förklarar att vi ska bygga vindkraft i stället för bilar. Övriga länder jublar -- för att inte tala om konkurrenterna till Volvo Personvagnar, Volvo lastvagnar och Scania.

VART FAN ska jag emigrera?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Flytt till Norge!!!!

Anonym sa...

Norge Mkt bra förslag.

Anonym sa...

Ja, Norge är nog bättre. Inte så många ogina och ointelligenta kramare av en vindkraft som råkar vara 2-3 ggr så dyr som kärnkraft och 6 ggr dyrare än kolkraft. Vindkraft i USA ger 1/120 av kolkraftens energi där men har nu klart passerat antal anställda för kolkraft. Kraften från vinden är ofattbart ineffektiv och jag är säker på att man snart -- ungefär som för etanol -- kan komma att finna att vindkraft ger netto-CO2-utsläpp. Stål och betong och inget bra tillvaratagande av energin som nästan överallt i världen kräver fossil reglering!

Men detta vet såklart den med typiska svensknamnet Billy Putt samt Sigun eftersom de som jag har en 3.5-årig universitetsexamen inom applicerad fysik.Va? Inte?! Nähä. Norge är inte tillräckligt långt bort från vårt idiotland!