torsdag 17 september 2009

INTE KONSTIGT att Kungen sätter händerna framför ansiktet. Han vet hur ramponeraralliansens politik slår mot de sjuka. I dag langades ett upprop med drygt 100 000 namnunderskrifter över till uselalliansen. Undertecknarna kärver inte guld och gröna skogar. De vill bara att folk som drabbas av sjukdom ska bli anständigt bemötta.
LÄS EN bra artikel på Aftonbladets debattsida i dag. www.aftonbladet.se/debatt/
DÄR SKRIVER Veronica Palm (S), Liselotte Olsson (V) och Gunvor G Eriksson (MP). Så här skriver de bland annat: "Den som kan arbeta ska också ha rätt att göra det. Arbete är grunden för vår välfärd. Men vi kan alla bli sjuka eller råka ut för en skada. Då krävs att vi får snabb hjälp att komma tillbaka till arbete. Under tiden ska sjukförsäkringen täcka inkomstbortfallet. När man inte behöver vara orolig för sin ekonomi bidrar det till tillfrisknandet."
NÄSTA ÅR BERÄKNAS ungefär 50 000 personer bli utförsäkrade. De hänvisas till arbetsförmedlingen. Snacka om cyniskt föraktfull politik gentemot den enskilde som redan ligger.
DEN RÖDGRÖNA oppositionen begärde att frågan skulle tas upp idag i socialförsäkringsutskottet. Enligt Palm & Co uteblir den ansvariga ministern. Självklart. Hon fattar att det inte går att ens försöka försvara en sjuk sak.
TIPS: Läs Helenas blogg http:himmelenellerhelvetet.blogspot.com

1 kommentar:

Törnrosa sa...

Vem har skrämt liv i dig?