fredag 18 september 2009

LÖRDAGSKRÖNIKA I CÖRREN

ANNA ANKA dominerar. Bruden är blåst och rapar sina sanningar i både P1 i Sveriges Radio och SVT. Nu vill hon hjälpa kristdemokraterna i valet 2010. Jag tycker mest synd om Paul. Han spelar förresten triangel på en av de första svenska rocklåtarna. "Skoldags" med Lill-Babs och Little Gerhard.
SKATTEPOLITIKEN: Dags för det rödgröna gänget att utforma en helhetssyn. Ett regeringsskifte får inte betyda att både den statliga inkomstskatten och kommunal- eller landstingsskatterna höjs. Att höja de senare är fördelningspolitiskt kontraproduktivt. De avreglerade och internationaliserade marknaderna försvårar möjligheterna att använda skattepolitiken som ett inkomstpolitiskt verktyg, men mer kan göras, med inkomstskatterna som hävstång. Mona Sahlin säger i DN att de sänkningar av inkomstskatten som regeringen redan genomfört ligger fast vid ett maktskifte. Ett välkommet besked. Hushållen måste veta vad som gäller.
FÖRMÖGENHETSSKATTEN splittrar de rödgröna. Jag lutar åt miljöpartiets hållning. Förmögenhetsskatten är mest symbolik. Dess omfördelande roll är marginell, om den ens existerar, folk med riktigt stora förmögenheter slipper undan.
REGERINGEN LÅNAR 10 miljarder kronor till nya skattesänkningar 2010. Inte klokt, men är det valår så är det. Måste vi plussa på det snabbt växande budgetunderskottet är sänkta arbetsgivareavgifter att föredra. Jag fattar inte att en regering som säger sig prioritera jobben inte vill göra det billigare att anställa.
KYRKOVALET: Jag röstar. Självklart. Jag som gick i söndagsskola i brutalt mäktigt majestätiska Vadstena klosterkyrka skulle aldrig komma på idén att lämna kyrkan. Vi höll till vid foten av den heliga Birgittas relikskrin. Det var kallt och mörkt, våra låga, tafatta röster försvann som kyrkråttor mellan stenväggarna. Kyrkorna uträttar mycket gott, oftast i det tysta, de kan göra ofantligt mycket mer, och att rösta är att visa att man bryr sig och sätter värde på kyrkornas arbete.
SVERIGEDEMOKRATERNAS försök att nå framgångar i kyrkovalet är en gåta. Partiets amputerade människosyn har inget gemensamt med det budskap som förmedlas i till exempel Jesu bergspredikan.
DIREKTÖRER i skolföretag som finansieras med skattepengar lägger beslag på vinsten och flyttar pengarna till skatteparadis. "Fortsätter det så tänker jag och många med mig börja skattefuska. Varför betala mycket i skatt när privata intressen tar pengarna?", skriver Eivor. Raimo mejlar i samma ämne. Hans ord går inte att återge i en anständig tidning. Men jag förstår honom.
MÅNGA SOSSAR anser att Mona Sahlin är för lättviktig vid sidan av Fredrik Reinfeldt. Bilden förstärks nu när Reinfeldt hanterar ordförandeskapet i EU riktigt hyggligt. Ungefär som Persson gjorde 2001.
KD SLÅSS för sin överlevnad. Heter räddningen Anna Anka?
BORGARPRESSEN skrämmer storstadsväljarna med vänsterspöket. I den senaste Sifomätningen stöds vänsterpartiet av 7,5 procent av väljarna i Stockholm. Partiet är dubbelt så stort som både centern och kd.
ULF HOLMERTZ och "Hjärnverket" var värsta tittarsuccén i Kanal Lokal. Ryktet går att hjärngänget är på G.
TREVLIG HELG – vi ses i Cloetta Center 20 november!

6 kommentarer:

Jessi sa...

Trevlig helg på dej själv och rösta lugnt! Ingen röstning här, får inte...

Åke sa...

Vad är det i Cloetta Center 20 nov?
Är det Jerry Lewis utan Dean Martin kanske.

Bettan sa...

hej å hå nar precis hämtat Sillen och Henke från en fest, men inte tobbes
nu varvar de ner med grogg jag kryper till kojs, ha det bra allihop och najs weekend

Dean sa...

20 november, vad händer då då?

Evert Mörkberg sa...

Fick ett fnas som fastnade mellan tandkött och tand i helgen, som var stört omöjligt att få bort, utan tandläkarens hjälp.
Tänkte då på killen som kom inrusande till sin tandläkare och ville ha hjälp med att ta bort ett svart krulligt hårstrå mellan framtänderna. När det var klart sa han generat -Jag kysste min fru i hårfästet i morse.
-Jag förstår sa tandläkaren, det är väl därför du har skit på slipsknuten.

Gunnar sa...

Varför säger Östros och Sahlin att alla skattesänkningar alliansen gjort är omoraliska när de sedan inte vågar ta tillbaka dem i eventuell regeringsställning?? Dubbelmoral?