onsdag 9 september 2009

VAR ÄR BUSCHKEN? frågar folk. Svaret ges på bilden. Former Mr President Bush vänslas i all gemytlighet med bin Ladin, duostripp på nån kufisk nattclub i inre Afghanistan.

RUBRIKERNA i tidningarna skriker ut att S vill höja skatten. Ledarsidorna i de borgerlíga tidningarna --- finns knappt några andra i bananmonarkin Sverige --- lär fortsätta med att varna för "skattechock". Ja hemskt är det --- att folk med en miljon eller mer i årsinkomst måste pröjsa mer i skatt.

NÄR ALLIANSENS nya skattesänkarpaket klubbats igenom har inkomstskatterna sänkts med ungefär 85 miljarder kronor. Enligt riksdagens utredningstjänst lägger de 20 procent av skattebetalarna som har de högsta inkomsterna beslag på närmare hälften av regeringens skattesänkarmiljarder.

SKATTESÄNKNINGAR i den storleken betyder att skattekvoten --- skatternas andel av BNP --- minskar rejält. Vilket får direkta konsekvenser för den offentliga sektorns verksamhet. Välfärden privatisseras, och den välfärdens kärna som Reinfeldt & Co säger sig värna om får mindre resurser. Vilket är meningen.

LINDQVIST och jag lyssnade på Birger på morron. Sånt uppåttjack behövs i alliansens Sverige. Kolla själv på www.youtube.com --- Birger ha ha ha.

CORREN skriver om Original Gangsters i dag. En avlägsen bekant till Tobbe som tidigare var med i ett ökänt mc-gäng berättade när jag intervjuade honom för två år sen hur OG planerar att eskalera verksamheten och att Östergötland/Sörmland ingår i de planerna.

FICK MEJL från Inger Briggs i USA i går. Alltid intressant att ta del av hennes reflektioner kring situationen där borta.

TILL SIST: En 82-årig kvinna ringer med hjärtat i halsgropen till sjukhuset och förklarar att hennes make drabbats av en hjärtinfarkt. "Kom fort!" ropar gumman. Men det hjälper inte. När ambulanspersonalen är på plats är mannen redan död. Han ligger naken i sängen.

--- Det gick bra så länge vi knullade i takt med kyrkklockorna, säger gumman.

--- Men så kom den förbaskade glassbilen.....

3 kommentarer:

Rolf sa...

eller gubben som hade problem med potensen och fick en ny tablett, som gjorde att ståndet kunde komma när som helst. Han kom överens med gumman om, att han skulle skjuta av geväret, oavsett var han var, på gården eller i skogen, när det blev dax. Tyvärr så sprang hon ihjäl sig under älgjakten.
Innan dess en gång, kom han på uppfarten till huset och sprang och sköt som en galning. Hon slängde upp sig näck på köksgolvet och han utbrister - Här ligger du med f-a i vädret och hela lagår´n brinner ner.

Benny Johansson sa...

Kul historier men jag kommer aldrig ihåg dom när jag ska berätta dom.

Rolf sa...

Du är som den demente mannen som jagade flickor. När han fick tag i dom, hade han glömt vad han skulle göra med dom.
Måtte man aldrig bli SÅ dement