måndag 7 februari 2011

EN AV kvinnorna som anmält Wikilieakssnubben Assange är aktiv i Broderskapsrörelsen och feminist. Hon kölhalas nu hej vilt på bloggar och andra ställen. Konstigt att alla "vet" att Assange är oskyldig. Hans oskyldiga blick, eller? Tjejen verkar va av tufft virke och reder säkert ut stormen för egen del, men herrejävlar vilka sjuka krafter som rör sig i folkdjupet, och i den bottenlösa vegetationen rör sig såna där vidrigt fetsjuka fiskar som "vet" att åtalet mot Assange är en komplott regisserad av USA och i maskopi med Sossarna i Sverige. Sverige, Sverige, fosterland, vart är du på väg.
LIFTARE på vägen. Minns du dom? Drösvis av dom på vägarna på 60- och 70-talen. Jag har liftat själv, senare fick jag för vana att själv plocka upp liftare. Att de var tjejer betydde ju inte att jag sparade på fotbromsen. Men så var det, jag mindes hur det var att stå där själv med tummen i vädret.
LIFTARHISTORIERNA grasserade. Många handlade om Thurbert. En av dom jag minns går så här: Thurbert hade tagit upp en liftande donna, som knappt hann sätta sig tillrätta i passagerarsätet förrän hon böjde sig ner och öppnade gylfen på Thurberts byxor och med handen lirkade fram Mr Snopp. Thurbert blev så distraherad att han körde av vägen och kraschade mot en tall.
När han vaknade låg han på en bår och hörde ambulansmannens röst: Du hade tur som kom undan kraschen med livet i behåll, det gick sämre för tjejen där uppe i tallen, hon är död.
--- Sa du att jag hade tur? frågade Thurbert.
--- Ser du inte vad hon håller i handen?
HAR JAG berättat om den där natten när Åström och jag liftade från Skänninge till Vadstena. Ingen stannade. Jo, en -- en polisbil. Händelsen utspelades kort efter det att Gunnar Norgren och Clark Olofsson skjutit ihjäl en polisman Nyköping. Vi fick lift med polisen, som var från Vadstena, som förklarade att de fått telefonsamtal från flera bilister som kört förbi två liftande män. Åström och jag var i 16-årsåldern och kände oss lite katiga över att bli omnämnda som män. Och nu begrep vi varför flera bilar som passerade oss ökade hastigheten så snart strålkastarna fick fäste på oss.
Goodnight sweethearts goodnight.

Inga kommentarer: