fredag 4 februari 2011

VERONICA NY S--ORDFÖRANDE

Drygt 500 centerpartister nöter golven i Konsert & Kongress i Linköping. Kommunpolitiker trängs med statsråd. Många anlände i torsdags eftersom ingen litar på kommunikationerna i alliansens urspårade Sverige.
Centern är som Socialdemokraterna. Ett parti i kris. Två före detta folkrörelser som idag är glest befolkade och inte riktigt vet vilket ben de ska stå på. Båda bars en gång upp av kraften och dynamiken hos den sociala rörelse som var deras bultande hjärta.
Centerns kommundagar i Linköping infaller strax före premiären av den nya Åsa–Nisse filmen, Wälkom to Knohult. Vet inte riktigt hur det ska tolkas.
Annie Johansson ledde Centerns valanalysgrupp och pekas ut som möjlig efterträdare till Maud Olofsson. Johansson lyfter fram partiets Stureplansförening (54 medlemmar) som Centerns avantgarde och ideologiska elitförband. Fortsätt gärna så.
Centerpartisterna på plats i Linköping drivs av äkta engagemang, men Sanningen dunkar som ett tungt repeterande ackord i deras skallar: Moderaterna bestämmer.
Socialdemokraterna måste våga tänka framåt. Babblet om "övergångslösning" i samband med partiledarvalet är dödfött. Tänk tanken att Thomas Östros blir ny S-ledare. Just det. Då är det kört. Definitivt.
Veronica Palm avfärdas som "för ung" och "för vänster". Det talar för att hon ska väljas, och jag märker ju hur ofta hennes namn nämns bland aktivister på basplanet. Palm är oprövad och känns inte sällan svävande och otydlig – vem gör inte det! – men jag tror ändå att hon äger de kvalitéer som gör att hon kan växa ut till en inspirerande ledare.
Konstigt, förresten – att en politiker som är 38 år, riksdagsledamot, f d EU-parlamentariker, ordförande i Stockholms arbetarekommun, ska betraktas som "för ung" och "oprövad". Spelar det månne roll att hon är kvinna?
Annars är det mesta sig likt. Den marknadsliberala privatiseringskarusellen snurrar på. I veckan berättades om pedofilen och kopplerskan som i skön entreprenöriell förening driver friskola, med skattebetalarnas pengar som riskfri grundplåt. Sverige är fantastiskt.
Högeralliansen agerade med beslutsamheten hos en löddrig hingst efter valet 2006. I dag framstår de fyra regeringspartierna mera som en utlevad vallack. Med undantag av jobbskatteavdraget andas allt förvaltning och statsminister Reinfeldt lever sig så in i rollen som upphöjd statsman att han mer och mer påminner om en korsning mellan Göran Persson och Charles de Gaulle.
Förvaltandets ministär flyr de viktiga och avgörande frågorna. Om jobben, företagstillväxten, "utanförskapet" (brutalt närvarande i verkligheten men knappast alls i den politiska debatten), den offentliga sektorns roll (bryt ner strukturerna, låt de anställda ta över!), de utsatta barnens villkor, de våldsamt växande klyftorna, osv, osv.
Uppgifter finns. Var finns oppositionen?
TREVLIG HELG – är det Våren som doftar?

13 kommentarer:

Inger sa...

Det är väl klart,Tobbe ,att Moderaterna bestämmer.Dom andra små partierna i Alliansen, måste väl köpa det "Bossen"(Reinfeldt)tycker är bäst! Dom krymper ju mer o mer och Fredrik Reinfeldt jäser!
Att bilda Alliansen var smart och fördelaktigt!För Moderaterna alltså!
Palm är inte för ung!Lite åt vänster,men det är ju det som är bra!Hon låter som en RIKTIG SOSSE!!!Det gjorde inte Mona och defenitivt inte Persson.

Skriver detta nyss hemkommen från jobb.Börjar 0.7.00 i morgon igen.
Tobbe undrar om det är VÅREN som doftar.Njaa,efter en eftermiddag på MIN avdelning,kan jag säga:DET ÄR DET INTE!!!
Nu ska jag duscha!

Benny Johansson sa...

Jättebra Inger det där att Palm låter som en sosse men att Persson och Sahlin inte gjorde det, mitt i prick. Bara att hålla tummarna nu och hoppas att partiet ska gå att känna igen.

Rolf sa...

Nystädat och avloppen rensade. Sitter och suger på en 15 åring.
Bowmoore heter hon och t o m luktar underbart. LF bara väller fram mellan snuttarna(inte tuttarna)Melodikrysset gick som en dans. Correns korsord är på G och imorgon bär det av till Brunneby musteri för att köpa ett mjöl från Orga kvarn i Skärblacka. Underbart bröd, blanda bara i filmjölk och bikarbonat, sen är det klart. Nu till LF.
Söker en sångare och författare och det kan bli segt att hitta svaret. 100 år innan han föds var ett skottår och Wilhelm blir kung
(inte Tham, kul va!)
En känd tonsättare föds i moll.
5 sättare börjar ta ton och gör så än idag, under annat namn.
Han jag söker har nog sett Ellen naken och tango är hans passion. Undrar vad Palme tyckte om hans filmroll? Får vi aldrig veta tyvärr.
Melodifestival ikväll blir kul.
Lycka till.

Rolf sa...

Jag röstar på Veronica. Hon blir en ny fläkt inom S och känns fräsch och oförstörd. Hoppas att det inte finns några lik(Toblerone) i garderoben.
Ung och till vänster känns helt rätt och behövs nu.
En extra LF. Vet Ni vad skräddarna menade med PTH och PTV, på sin tid?
Jag har lagt till en PMI.
Har satt upp talgbollar utmed hela Stångån. Dom stackars fåglarna har ju knappt nåt att äta en sån här vinter. Änderna fick 2 frusna bullar med papper på till lunch. Dom tinade snart och åts upp snabbt. Slängde ut dom från balkongen. Bekvämt ska jag säga.
Rod Stewarts american songbook snurrar i cd:n. Jag skriver skivlista till den 15 oktober. Jag ska vara pausdiskjockey på Bergstens 9 jubileum på Regina Palace då. 200 pers tar salongen, så det gäller att vara först till kvarn, så man får träffa mjölnar´n.
Hoppas att han har rent mjöl i påsen.

Monica sa...

Ang. LF nr 1 har jag kommit fram till att Vilhelm II av Nederländerna blev kung 1840. Och de fem män, som var anställda som typografer vid Aftonbladet, började en vårkväll 1840 att sjunga tillsammans, och fortsatte alltjämt under decennierna, under namnet Typografiska kören. Denna utvecklas sedermera till Bellmanskören, vilken grundas 1895 och än idag är aktiv.
Sångare och författare som är född 1940, det finns ju några stycken men jag gissar på Robert Broberg. Jag hinner inte leta mera, det är snart TV-dags
Fråga nr två, den VET jag svaret på för när jag jobbade som hemsamarit så gick jag till en f.d skräddare och städade.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Rolf sa...

Jag avvaktar ytterligare svar från dig Monica och andra. Det var inte Broberg.
Jag trodde att Ni skulle knäcka detta på studs. Det hade nog Gösta Linderholm gjort. Nu var jag snäll.
Sovjet som vi säger i Amerika

Monica sa...

Mauri Antero Numminen
M.A. Numminen
Han har sett Fröken Ellen i badet och tango är hans passion
Filmen "Bröderna Mozart" är även bekant som den film Olof Palme såg samma kväll som han mördades.
Och va då? Snäll? Gösta Linderholm?
I går vann jag 80 kr på joker. Det blir till inträdet och lotterna på seniordansen i Folkungaskolan i em.

Rolf sa...

Bra Monica....rulla in en boll och låt den rulla....

Rolf sa...

P Mitt I

Rolf sa...

Det är inga som nöter ut musen precis.
Har just betalar frugans biljett till Toscana. Jag vann ju resan, så det blir inte så dyrt i alla fall.

Inger sa...

Näe Rolf,Inga,hon kanske inte precis nöter på musen,men det tänker jag göra en liten stund.Fast bara med höger pekfinger.Något större avancerat program,gällande musen,hade jag inte tänkt genomföra i kväll.Jag är inte så bra på det där.Men jag lär mej och jag hittar den ena knappen efter den andra på skrivapparaturen.Jag har använt(och använder) musen när jag vill få någonting viktigt sagt eller gjort.Brukar fungera!Det är ju ett bra redskap som kan användas både utåt och inåt.
Maken och jag brukar hjälpas åt med Face,spot,log,tvitt add o sånt,men det är jag som håller i musen!

Torbjörn sa...

Vad i jösse namn är det Rolf å Inger dividerar om????????

Rolf sa...

Musföring och motsatsen till dom centerpartister som nött golven i KK.
Själv ska jag nöta golvet där i morgon(och öronen) och lyssna på Sissel K.
Nunnan som liftade blev antastad av föraren och hon ropade hela tiden "Johannes 16:3". Han blev störd av detta och slutade upp att tafsa. När han kom hem blev han nyfiken och slog upp J 16:3 och kunde läsa, fortsätt du är på rätt väg.(jag reserverar mig för hänvisningen i Bibeln)Det finns dock en lärjunge, där dessa ord finns med.