fredag 18 februari 2011

LÖRDASSCRÖNICA CÖRREN

Träskmusiken förpestar Linköping. Melodifestivalen. Låt nummer sju sjungs av Sara Varga och heter Spring för livet. Precis va jag gör när träskmusikeländet drar in.
Men håll ut – 11 mars tar Fatboy och Jerry Williams Cloetta Center i besittning.
Hur svårt kan det va. Att fixa en vettig arbetsmarknad för folk som inte har tillträde till den så kallade reguljära arbetsmarknaden. Det är inte alls svårt, om viljan finns.
Sverige är i skriande behov av en fungerande övergångsmarknad med raka rör mellan "riktigt" arbete, arbetslöshet, utbildning, sjukdom och tillfälliga insatser/åtgärder.
Övergångsmarknaden förutsätter att tre parter kommer överens: Stat, företag/näringsliv och fackliga organisationer. Därför händer ingenting. Var och en är fullt upptagen med att borra sig in i sin egen navel.
Humankonsumtion används numera allt oftare som pseudonym för mat. Primär humankonsumtion: Körv mä brö.
EU–kommissionens långa näsa är Pomperipossalång. Nu vill kommissionen intervenera i medlemsländerna lönebildning. Stabilitets– och tillväxtpakten ska kompletteras med en "lönepolis" – gissa vem – och blir förslaget i "Strategi för EU 2020" verklighet tar statliga Medlingsinstitutet över lönebildningen i Sverige.
Europa 2020: Marknadsliberal planekonomi.
The Playtones? Nänä. Äkta rockabilly ska det va. Typ The Hub Caps.
Egypten: Strejkvågen utanför Kairo rullade vidare i veckan, med textilarbetare, oljearbetare med flera i huvudrollerna. Knepigt det där. Att unga bloggare och akademiska twittrare på torget i Kairo ägnas sådan monumental uppmärksamhet av media, medan till exempelvis 12 000 strejkande textilarbetare reduceras till i bästa fall en notis.
True Grit – bröderna Coens nya rulle med sanslöst strålande Jeff Bridges i huvudrollen. Den vill jag se.
I går fyllde Lillpojken år. 28. Han påstår att han vuxen. Konstigt det där. Jag räknade mig som vuxen vid 15, mina ungar förblir just det. Ungar. I mina vackra, troskyldiga ögon.
Praktikplatser och arbetsmarknadsutbildning – all erfarenhet visar att de gör nytta, för den enskilde och för samhället. Alliansregeringen satsar hellre på tramsflams som jobb– och utvecklingsgarantin.
Academedia är den största aktören på friskolemarknaden. Vinsten 2009: 144 miljoner kronor. Per–Olof Erixon, professor i Umeå, förklarar i Dagens Industri hemligheten med "friskolorna": "De behöver inte ha bibliotek, kuratorer eller gymnastiksalar och har färre undervisningstimmar. Det är fritt fram."
Vem som står för finansieringen? Du och jag, med våra skattepengar. Det är inte musiken från Melodifestivalen som hörs i bakgrunden, det är riskkapitalisternas hånflabb.
TREVLIG HELG, köp & s(v)älj – bakluckeloppis

11 kommentarer:

Rolf sa...

Var inte så kategorisk. Det finns bra musik här också, även om det mesta är tuggummi och örondiarré.
Kajsa Vargs låt har jag inte hört.
Playtones kanske rockar röven av dom flesta. Allt var inte bättre förr, även om prostitutionen blev laglig 1962. Man måste få välja vad man vill göra med sin kropp.
Vem är mest angelägen? Den som håller upp eller häller i?
Smider på en FF, då det kan bli snärjigt i morgon.

Rolf sa...

Jag har hartsat dansskorna inför Let´s dance och hinner leverera en FF, som naturligtvis har med melodifestivalen att göra.
Söker ett år då Sverige deltog med vördnad men utan komp av en säckpipa, i en stad med ca 70 000 innvånare. Jag tror att ett gäng ölbryggare röstade på låten.
100 år innan blev en gris känd och Henry och Williams mamma kom till skott och Bob Dylan blev kompis till familjen. En musical får kungligt besök. Lika lätt som Tobbe´s. Den här löser Ni i reklampauserna, lycka till.

Monica sa...

Året är 1959 i staden Cannes

Musikalen My Fair Lady har Stockholmspremiär på Oscars i närvaro av kung Gustav VI Adolf

I juni 1859 bakades den första polkagrisen i Gränna...

Den fattiga änkan Amalia Eriksson hade ansökt hos stadens Magistrat i Gränna om att få öppna bagerihantering och tillverka bl.a. polkagrisar. Amalia avslöjade aldrig varifrån hon fått sitt recept. Men med tiden hade fler lärt sig konsten och hon fick många efterföljare. Den första var hennes dotter, Ida.

Sättet vi bakar dem på har förblivit oförändrat i över 100 år. I dag är det många som har Amalia att tacka för polkagrisen och därför restes en staty över henne utanför hennes hem vid Grännas södra infart, där hon också hade sitt sockerbageri och försäljning.

Idag finns polkagrisar i ett tjugotal olika smaker och i massor av storlekar

Rolf sa...

Jaa du Monica, dej lurar man inte så lätt. Du är fantastisk. Är mina ledtrådar för lätta? Jag tycker dom är svåra och kryptiska.
Jag är imponerad av din slutledningsförmåga.
Vore kul om du ville lösa mina kommande anagram i LKPG med start 25 febr. Skicka in svaret och vinn presentkort. OM jag hinner i morgon kan det bli en oerhört svår LF. Godnatt, simhallen med barnbarn i morgon bitti.

Rolf sa...

PS Monica. Vilken låt sjöngs i MF och av vem? Liten följdfråga som i på spåret.

Monica sa...

I melodifestivalen var det Siw Malmkvist som vann tävlingen med 87% av poängen som delades ut av fyra jurygrupper – Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Men hon fick inte tävla i Eurovisionen eftersom TV redan bestämt sig för Brita Borg, som fick åka till Cannes och sjunga Augustin.
Den kom på nionde plats

Rolf sa...

Tröstros, Röstros, Östros...inte ett ord om Veronica P från sossarna i länet, tråkigt.

Rolf sa...

När man hört kvällens bidrag, vill man som Tobbe, springa för livet.
OK Shirley o Playtones då möjligen men inget man skickar till Tyskland. Hoppas på mer kvalité i Malmö. Kollar just nu gayutbudet ihop med Björkman, Lindarw och Jöback. Bögback har visst nån kallat honom. Dom får väl ut gaget i bakpulver antagligen. Min ordverifiering var SPOLA och det var kvällens ord.

Inger sa...

jaa,vad ska man säga? Ingenting är längre som förut, kanske? Jag börjar säkert bli för gammal för sådana här begivenheter som Melodifestivalen.Som jag längtat efter o väntat,på lördagkvällen och schlagern och så kändes det bara "sådär".
Dom enda som stämplade sitt avtryck i mitt musikhjärta var "THE PLAYTONES".Dom var 50/60tal,dom var nostalgi,dom påminde mej om min ungdomstid och musiken man lyssnade på och dansade till.
För övrigt tycker jag att Agenterna,som förhör artisterna inför deras framträdande, är det roligaste i hela föreställningen.
Bäst ikväll:Advokat Leif Silberskey ser på ukulelen i sin famn och säger: Jag stämmer dej,din falskspelare!
Den tyckte jag va bra!

Kurre Hamrin sa...

Hur orkar man älta Rickards utlåtande om fotbollen i Lkpg, under en hel dag. Då har man inte mycket nyheter att komma med.
Urlöjligt, lägg ner skiten omgående. Han har väl inte koll på läget och dom vill ju alltid reta staden dom lämnar lite. Släpp det här nu Era tjatmostrar på radion.

Inger sa...

Ja, visst är det löjligt!Han som gjorde anmälan till "granskningsnämden för radio och t.v",har inte i sitt sinne vare sej ödmjukhet eller humor!
Löjligt,sa Bill.
Löjligt var ordet,sa Bull.