torsdag 24 februari 2011

FRAJDÄDFRÅGAN

Från American Graffiti till en person i bibeln – FF–frågans lösare står inte främmande för nåt. Vad heter den bibliska figuren (X) som räknade stjärnor och presenterade sin första fruga som sin syster? 362 män och en kvinna (!) bär namnet som tilltalsnamn (Sverige 2010).
X var seg i starten. Fick första barnet som 86–åring. Nästa barn föddes 14 år senare. X var 175 år när han/hon dog, "gammal och mätt på livet".
En amerikansk president hette så. Namnet förknippas med en låt med träskmusikanterna från Dalarna, och möjligen med Desmond Dekker.
På vinstbordet: Mia Karlsvärds oemotståndliga Ur spättans synvinkel samt 9 Trisslotter (4 skänkta av Gunilla & Sune Persson, Motalaparet som personifierar begreppet Godhet).
Svar senast måndag kl 15.04, torbjorn.gustavsson@corren.se, Torbjörn Gustavsson, Corren, 581 89 Linköping, sms 0708 280609, meddelande på Facebook.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Det gick ju för Sara, när hon var hundra(bli hundra) men det räckte ju inte. För mig räckte det för att klura ut FF.
Igår träffade jag SLÄKTMÄSKMÄNNEN, 3 bröder som säljer hembränt(namnet låter bekant). Dom jobbar inte på Farmek i alla fall.
Jag köpte ingen skogsstjärna för den smakar faan. Gjord på gamla vaginor och boxningshandskar. Man vill bara pippa och slåss när man dricker den.
På tal om slagsmål, så pratade man om på radion igår att det var Finlands dag!! Det trodde jag var på skärtorsdagen.

Monica sa...

Lättaste FF hitintills, det är ju inte så många som är 175 år när de dör.
Nu bär dä sta te V-lösa på PRO-dans

Rolf sa...

Tänk dig att dansa i 175 år. Det blir mer än en sula på parketten.
Pappa vid 100. jag trodde han tog Viagra för att inte ramla ur sängen. Kan vara bra med en stoppinne.
I morgon kommer en inte lika lätt LF.
Något musikaliskt kanske. Lyssnar just nu på Spotify och Maharba Makeba och det svänger skönt.
Någon som läst LKPG Magazine än?
Gratis är den och 300,- i vinst om Ni löser min anagramgåta.
Snart har vi svärmor/svärfar här på middag. Dom åker till Teneriffa på måndga i 14 dgr. Den som kunde det ändå. Trevlig kväll och let´s dance everybody.