tisdag 8 februari 2011

VERONICA PALM for President! Nä, men som ny socialdemokratisk partiordförande. En majoritet av dem som mejlat, ringt eller kömmenterat på bloggen gör Tummen upp. Den senaste i raden är Magnus Tengvert, ordförande för drygt 900 medlemmar i IF Metall på BT i Mjölby. Magnus ringde i förmiddags och vi resonerade en del inför klubbens årsmöte senare i februari. Jag sitter årsmötesordförande.

Vi kom in på partiledarvalet och Magnus, en klok man, ungefär jämnårig med Veronica, resonerar ungefär så här: Skrota tankarna på "övergångslösning", välj en yngre ordförande och ge henne och den övriga ledningen tid att växa in i rollen och axla de viktiga frågorna om jobb/utbildning och välfärdens finansiering.

7 kommentarer:

Rolf sa...

Hon får min röst också. Även om hon inte är riktigt "färdigbakad", så växer hon in i rollen. Jag tror också att det är en fördel att vara
"oförstörd" och starta från början, utan några lik i garderoben.
Vill man starta med "lik" så blir det väl Österberg eller Östros. På nåt sätt känns dom redan som förbrukade och jag gissar, inte så förändringsbenägna som krävs.
Damberg...inget högerspöke igen och Sommestad är för blek.
Hade Bodström varit positiv till uppdraget, hade nog han fått min röst annars.

EIVOR sa...

Jag instämmer med Rolf.

Inger sa...

Jag instämmer också!Hon talar om den socialdemokratiska grundvärderingarna,jämlikhet,solidaritet och frihet som det mest självklara.Det gör alliansen också,men dom menar något helt annat!
Pagrotsky stöds ju av en Facebookkampanj.Hoppas någon startar en sån för Palm!

Rolf sa...

Pagrotsky...han är ju så liten att han har fotsvett i håret. Gamla
"avdankade" politiker på någon form av reträttplats, är det minsta S behöver nu. Nytt friskt ungt blod, som med kraft kan ta tag i problemen och är motiverade, det är vad som behövs. Det verkar som om någon är desperat, när vissa namn föreslås. Tänk långsiktigt.
Nu kör jag igång med mina anagram i LKPG och NKPG, som kommer ut 25 februari med bra vinster, så håll kollen i gratsisställen.

Monica sa...

Bra resonerat Magnus Tengvert.
Jag ger också VERONICA PALM min röst

Rolf sa...

Vadå Magnus?

Torbjörn sa...

Många namn nu, Rolf......