torsdag 4 december 2008



SÅ HÄR ÅRS för 50 år sen hade GM presenterat sina nya hästar i Cadillacs stall. Å jävlar så det gnäggades. Stora, brunstigt bedårande kärror visades upp i en tid då tillväxten tog fart efter inbromsningen 1958 och optimismen lyste som smattrande adventsstjärnor ur ögonen på folk. Convertible eller 2-dörrars hardtop coupe --- shit the same, allt var konstverk. De Ville, Eldorado, Brougham, Fleetwood -- lyrik från ett lyriskt tidevarv. Vad bensinen kostade? Såna småttigheter behövde ingen tänka på. Att Elvis var i Tyskland och körde BMW låtsades heller ingen om.

11 kommentarer:

Anonym sa...

helt rätt. fy fan vilken tid å allt låg framför en

Anonym sa...

Nu ligger allt under´en

Anonym sa...

Okey folkbildare och andra stjärnor, nog med politik, bilar och Elvis för en liten stund. Det är advent och alla behöver lite andlig spis. Därför kan jag för Er med profan eller sakral inriktning komma med ett litet tips.
Pingstkyrkans adventskonsert, Kungsgatan 30 i Lkpg, lördag 6 dec kl 18.00 eller söndag 7 dec kl 16.00, fri entré så du kan inte pruta men med gott samvete lägga en bra slant i kollekten.
Det är 5:e året vi är där och det är helt fantastiskt, så duktiga dom är. Om vi känner oss för sakrala efter konserten, går vi till Hamlet och uppväger detta med en stor stark och söndagmiddag.
Hoppas att vi ses där.

Anonym sa...

pingskyrkan, nja men nån tur till kyrkan blir det, dom gamla psalmerna sitter som en julsup
tobbe när du skrev om han med Olds 58 stod det att det finnas många Caddys och Impala nu
det stämmer därför är det inte lika häftigt som det va förr
dom är för vanlia
Olds, Plymouth Fury är mera att vila ögonen på/åsså Fords plåtcabb förstås/tror att han i Skänninge har en sån?

Anonym sa...

ajfan glömde det jag skulle skriva/caddyn förvilla/
Hur i helvete kan de var självklart att staten öser in miljarder i en bank som ska konka men inte att stötta Volvo
skriv mer om det,bilbyggare är viktigare än kostymnissar på banken och bilindustrin är om jag fattar rätt viktig för sverige
ihop med stålet och pappersbruken

Anonym sa...

Det är naturligtvis trevligt för Gustavsson att motta ett pris, och jag utgår från att du skänker pengarna till välgörande ändamål.
Varifrån kommer pengarna? Det är skattemedel som sosserörelsen utverkat och "fördelar" efter eget tycke. Sossar har alltid smörjt varandra.

Anonym sa...

Snälla OBSERVER Tobbe går naturligtvis till Pingstkyrkan i helgen och lägger hela summan i kollekten. Det har jag aldrig tvivlat på. Vad lägger du?
Du kan ju skriva ut en check utan täckning och ta upp det som ligger i kollekten.
När dom frågade församlingsprästen vad dom gjorde med kollekten svarade han - Vi slänger upp kollekten i luften och det Gud vill ha tar han, resten delar vi på. Du Rocker vi rockar loss i kyrkan i helgen..I´l be there

Anonym sa...

Anonyma signaturen Observer verkar missuppfatta allt. Priset Torbjörn fick delades inte ut av "sosserörelsen", alla studieförbund finns med i Östergötlands bildningsförbund. Medborgarskolan har av tradition nära koppling till moderaterna, Vuxenskolan till fp och c och Bilda är verksamt inom kyrkan. "Observer" behöver gå i studiecirkel.
Till Torbjörn: Grattis till priset och en fråga: Corren ger inte mycket plats åt nyheten att du och två andra fått pris från Östergötlands Bildningsförbund. Tänk på den uppmärksamhet som Corren ger sig själv när tidningen får pris ("Årets tidning") av något mediaföretag som varken jag eller annan utomstående hört talas om. Bedömer ni journalister "interna" priser som större och viktigare än andra?
Rolf fick mig att skratta. Vitsen om hur församlingen kastar upp pengarna i luften ska jag lägga på minnet, tack Rolf.

Anonym sa...

Håkan,,glad att jag kan glädja nån. Vill du ha mer glädje, så gå till Pingstkyrkan i helgen.
Ibland har någon sagt att all glädje utan sprit, är konstlad glädje men inte på Kungsgatan 30, det kan jag lova. Skål..nej förlåt amen. Jag är där och har en solros i knapphålet.
Tobbe är avvaktande men knåpar väl med fredagsfrågan får man hoppas.

Anonym sa...

Jo Rocker, det stämmer att "han i Skänninge" har en 1957 Skyliner.

Du kan hitta den här:

http://duckflower.bravehost.com/ford_fairlane_500_skyliner.htm

Anonym sa...

Om inte länken funkar så gå in här:

http://web.telia.com/~u04801079/

Klicka sen på Ford 1957