tisdag 30 december 2008


NY ALMANACKA, en nia istället för en åtta, å alla, från transvestiter till patricier och plebejer, blir som förbytta. Tillåmä Marilyn och Elvis. Bara Tobbe håller sig iskallt cool. Snudd på likgiltig. Nytt år -- än sen?
ROLF skriver om Yvonne Norrman. Jag har fått två mejl som berättar om sångerskans tragiska slut. Inte kul alls. Hennes singel- och EP-skivor är glödheta på samlarmarknaden. Jag har två. Den ena, EPn med Jag marscherar vid din sida, är en julklapp till Martin i Vadstena. Får se om jag kommer dit innan jag dör. (Knepigt, i går kväll dök febern upp igen, skit också.)
PER-ARNE skriver en del klokt om Israels rätt att existera som nation. Den rätten, som de flesta inte ifrågasätter, drabbar dock de civila palestinier som framhärdar i en miserabel tillvaro i de av Israel ocksuperade områdena. Per-Arne förbigår palestiniernas rätt, detsamma gör USA, EU med flera. Palestinierna i de ockuperade, egentligen annekterade, områdena är levande schackpjäser som manövreras än hit än dit av USA, arabstaterna och andra. Omvärlden var snar att erkänna det fria och självständiga Kosovo -- men vem fan bryr sig om den palestinska folkspillran?
TROTS ALLT --- ett gott nytt år till er alla.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Är hennes skivor verkligen heta på samlarmarknaden?
Jag får nog gå upp på vinden och riva fram min gamla diskjockeysamling av ep o singlar.
Flera Beatles och Sven-Ingvars finns bl a med 4-färgstryck på omslag mm.

Helena sa...

Omvärlden gör sig påmind om hur bra vi har det...
Det är mycket som inte är som det borde.

Ett gott nytt år till Er !

Anonym sa...

Gott nytt år, men se nu bara till att bli av med den där febern. Tobbes blog behövs även nästa år.

Anonym sa...

Torbjörn, att febern kommer tillbaka visar att du inte tagit hand om dig. Vila ordentligt i helgen och Gott nytt år önskar vi till dig och alla bloggläsare.

Anonym sa...

Tack Eivor men jag är ängslig över TUTT. TUTTUT nån gång då. Någon kanske är beTUTTad i dig. Har du några hjärncellar kvar efter julen, så använd dom här.

Anonym sa...

Tutt fixar sig alltod nu vil vi bara önslka tobbe å ni andra et gott nmytt åt rockår, dynd att du inte är här tobbre

Anonym sa...

Gott nytt år, Torbjörn!

Anonym sa...

Vad ger du för den stavningen Per-Arne? Visserligen var det nyårsafton och man kan ju slinta på tangenterna......
Nu har jag TUTTat på alla mina smällare.

Anonym sa...

God fortsättning Tobbe och alla andra.
Solen lyser i Motala, jag läser på correns hemsida att det varit mycket bråk här inatt, konstigt att folk måste slåss för att fira nytt år.
Till det bästa med tobbes correnblogg är att du inte skriver en massa internt om corren. Jag läser ibland andra correnbloggar och där är det nästan bara om corren, så intressanta är ni inte. Ha det bra 09 också.

Anonym sa...

Ibland är du för högervriden för mig men Corren utan Torbjörn Gustavsson är ingenting. Jag läser tidningen på nätet men skulle aldrig kasta ut flera 000 för att pren på skiten. Webben är lika jävlig nu skriverer dom om ufon i Linköping, det finns ufon i Linköping och dom häckar på Correns red.

Anonym sa...

Är det ingen som reagerar över kommunens tilltag att på nytt skicka upp raketer och fyrverkerier för tusentals kronor igen? Dom höll väl upp nåt år men då var det inte Demirok och hans gäng som stod för fiolerna. Han tycker nog att dom kan kosta på sig detta.
Vi har hem- och tandlösa och folk som inte har mat för dagen i vår egen kommun, för att inte tala om jorden runt omkring oss. Jag vet vad jag talar om och ser detta i mitt arbete.
Demirok och hans anhang slår sig för bröstet och tror att deras aktier växer hos "packet". Han och dom andra borde skämmas.
I ÖC idag lovar han bättre skötsel av gator och parker. Han kan börja omgående med grönområden i Valla, som dräller av raketlik, flaskor, burkar, glas mm mm efter nyårsnatten, som har gjort precis som kommunen och alla andra mindre tänkande. Själv tog jag till mig ett fadderbarn från Indien, som ett nyårslöfte. Ett normalpaket av smällare för en privatperson(inte kommunens digra uppsättning) kostar lika mycket som mat,vatten,medicin, skola för henne i en månad.
Kungsträdgården(har aldrig hör namnet förut) vem är KUNGEN?
Där finns väl inget skit förstås, för där har väl kommunens ledning städat eller? Jag säger som Uggla...jag mår illa!

Anonym sa...

Bra skrivet, Erlandson och Rolf, frånsett det att TobbeTorbjörn skulle va högervriden. Hur många av correns jorunalister vet nåt om livet på fabriksgolvet? Det märks.

Anonym sa...

Sitter med lite "brainstorming" i samband med min inblandning i manuset till Göta kanal 3 el kanalkungens hemlighet.
Det dök upp lite roliga ordstäv, visserligen lite förvanskade som
-Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.
Eller som i Karlfeldts dikt;
4 farliga F, Flickan, flaskan, fogden och fan.
-Bättre fly än sitta häktad eller den här - En radikal är en man som står stadigt med båda fötterna i tomma luften.
Visst stämmer det här då
Pizza är som sex. När det är bra är det väldigt gott. När det är dåligt så är det ändå ganska gott.
Att Tobbe skulle vara högervriden tror jag inte en sekund på. Ha de!

Anonym sa...

Har någon ätit pizza idag, eller gjort nåt liknande?