torsdag 15 januari 2009

ELECTROLUX VARSLAR 77

75 METALLARE och Två tjänstemän varslas om uppsägning vid Electrolux i Motala. 125 anställda varslas vid fabriken i Mariestad. Maggan på bilden slutade självmant och jag snaggade mig, sen var inget sig likt.
EFTERFRÅGAN på bland annat spisar har saktat in sedan våren 2008. Dagens varsel kommer inte som en blixt från klar himmel bland de anställda i Motala. De levererar spisar till i första hand den skandinaviska marknaden. Jag och Åke Karlsson, Correns fotograf, har följt spisbyggarna sen drygt två år tillbaka. Verksamheten har verkligen effektiviserats, på alla plan, men när hushållen och bostadsbolagen med flera ligger lågt med byggandet spelar det ingen roll hur duktiga, pliktmedvetna och snabba jobbarna på Electrolux i Motala är. Att stimulera byggandet för att få en anings aning snurr på ekonomin är inte dumt. Men regeringen avstår. Den är övertygad om att det räcker med sänkt inkomstskatt enligt principen mest åt dom som redan har. Vi får väl se.
NYHETEN ATT ELECTROLUX varslar 77 i Motala toppade www.corren.se i drygt en timma. Inte illa. Sen blev det ishockey. I morrn är det Let´s dance, ja herrejävlar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, jag tror att du kollar på Let's dance, Idol och Melodifesivalen i smyg...;)
Man up och erkänn nu!!

Anonym sa...

Har du redan återvänt från de "döda"

Helena sa...

Det är illa med alla varsel,dagens snitt 455 st ! Att varslas, bli av med sitt arbete och bekymra sig för hur man ska få ekonomin att gå ihop är snart "vanligt" i varje familj.
De (läs Alliansen) som borde bekymra sig mest verkar kolugna ? Stimulanspaket, ändrade skatter ? Näe det är klart; de som har turen och inte drabbas av uppsägning ska ju tjäna ännu mera på att just ha sitt jobb.

Anonym sa...

Helena är en klok kvinna men jag måste fråga Torbjörn varför du och den där fotograf-Karlsson inte är på Electrolux just en sån här dag, nu bli det bara det vanliga tjafset.

Anonym sa...

Risto har fel. det är bättre att dom kommer när det är lungnare och vi kan snacka men jag fattar inte varför corren inte länkar erat material och din blogg till det som står på corren.se