tisdag 6 januari 2009

TOBBES FÖRSTA LP med Elvis. Fick den i julklapp 1963. Har den fortfarande kvar. Fastnade direkt för Bossa Nova Baby, Mexico och den sugande balladen Love Me Tonight. Fast The Bullfighter Was A Lady kändes konstig.
VADSTENA och hela riket växte som en kåt, adrenalinstinn tonåring vid den här tiden. Åren 1960--1965 uppmättes den genomsnittliga tillväxten till drygt 5 procent. Teven var en självklarhet i de flesta hushåll 1963, och parkeringsplatserna var fullkletade med Opel, folkvagn, Volvo och Saab. Nån höll sig med Citroen eller Ford Anglia. Grannen på Filippas väg hade en dotter som hette Mona. Hon var en av Vadstenas första raggarbrudar. Tack vare henne fick vi småungar åka med i de stora bilarna ibland. Farsan köpte först folkvagn, sen en folkvagn till -- med hel bakruta!!!!! -- sen blev det Opel Rekord.
1964 lämnade vi Filippas väg och movade till Hovsvägen 4 B. Det kändes som att vi lyfte och hamnade i himmelriket. Från två rum å kök till tre rum å kök.
MARILYN -- hon som knegar på ABF och kommenterar här ibland -- bodde i hyreskåken snett framför Filippas väg 2. Kändes tryggt att komma en bit längre bort från henne. Minns jag inte alldeles galet så var det hon som tuttade eld på Stadshotellet vid 60-talets början. Hon brukar försvara sig med att hon inte var född då, men det är ett ynkligt försvar.
SIRI HAR NY pojkvän/fästman. Jag vet, det heter inte så numera, men försök att lära gamla raggruggiga hundar sitta. It doesn´t work, som finnen sa. Håller det i sig kan den nye pojkvännen/fästmannen se fram emot en sightseeing i Vadstena. Johannas Micke och Lillpojken/Bagarns Liselotte har redan njutit av mina berättelser om livet på Filippas väg på 50-talet och tillvaron på Hovsgatan på 60-talet. Förra sommarn fick jag Johanna att ta en bild på mig och Brorsan framför ingången till Filippas väg. Kulturhistoria!
I GÅR: Körde lite grejer från svärföräldrarnas hem till Liselotte och Lillpojken/Bagarn. Sen langade jag in en uppsättning kartonger till Siris lägenhet i Linköping. Hon flyttar tillbaka till Kisa första februari. Tyder på att att hon mognat. Fast pojkvännen/fästmannen bor i Vimmerby och fan vet hur länge de ska bo åtskilda.
B-I JOHANSSON kommenterar Israels terror i Gaza. Jag håller med -- och lovar att skriva om eländet i fredagens Corren. I andra sammanhang är det inte svårt för FN att fixa till vapenvila och rycka en lidande civilvefolkning till undsättning, men här råder andra lagar. Okej att Israel har rätt att försvara sig mot raketbeskjutning --- men betyder det att de har rätt att utplåna en hel folkspillra? EU fortsätter att "beklaga", EUs dårhushjon till utrikespolitisk talesman babblade nyligen om "begränsad precisonsbombning". Säkert kul för de anhöriga till de drygt 500 palestinier som mördáts att veta. "Begränsad precisionsbombning".
ELVIS CADILLAC Fleetwood 1968 är till salu. Med kulhål och allt. Bilfan vägrade starta när Elvis och en havande Priscilla (Gud så vacker!!!!) skulle dra till läkarn för en rutinundersökning. Den blivande barnafadern gjorde som alla oroliga, blivande barnafäder gör: Stegade in i stugan, roffade åt sig en pistol och sköt ett skott i plåten.
RÖDA KORSET uttrycker oro därför att israeliska soldater hindrar ambulanserna att ta sig fram till sjukhuset med svårt skadade palestinska barn och kvinnor. Men vem bryr sig? Det vet väl alla att palestinska barn är presumtiva terrorister, så låt dom dö.
BRORSAN var här tidigare i dag och lånade Volvon. För några veckor sen kvaddade han sin och frugans kärra efter att ha väjt för rådjur. Brorsan är filmmaskinist, bland annat, och i dag vevar han film i Motala. På torsdag kör han ett dygnslångt pass i Filmstaden eller va det heter i Stockholm.
ROLF har letat fram sina vinylskivor från vinden. En Elvis, om jag läste rätt, men den har jag, i dubbel uppsättning. 300 spänn för hela klabbet?
FY FAN vad den här bloggen är tråkig. Men vem vill lägga av när man är som sämst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

OK Tobbe 300,-.
Vi får höras på telefon och kanske ses på Kasken eller så.
Arbetar nu ons-fre. Jobbar du också?

Helena sa...

Ja fy tusan va´denna blogg är tråkig ;(
Den är så bustråkig, men jag läser och läser, å´aldrig kommer jag här ifrån....
(med all säkerhet kommer kära observer att spinna vidare på denna tråd ?)

Anonym sa...

Gör den roligare då

Anonym sa...

Hovsvägen....jag bodde på Riddargatan. Byggdes inte de husen på 1960-talet? Du måste komma i håg när Jakobs gärde var ett paradis för barnen?