måndag 12 januari 2009


FÖRSOMMAR Å ÖPPET HUS hos Streetpack i Linköping. I passagerarsätet sitter landshövding Björn Eriksson. Bilden togs av Jan-Inge Ogenfalk. I dag sysslar Hövdingen med annat. Som att samordna länets insatser för att mildra effekterna av finanskris och lågkonjunktur. Björn Eriksson är populär bland folket men de etablerade politikerna och massor av journalister har svårt för honom. Han syns för mycket, tar för stor plats. Just nu kritiseras han av främsta borgerliga politiker i länet som anser att han lirar solo som regeringens varselsamordnare och inte låter den andre samordnaren, moderaten Jan Owe-Larsson, Östsams ordförande, spela med. Fast de kritiserar inte Hövdingen öppet, det vågar de inte.
KRITIKEN LÄR tillta sen Hövdingen gästat socialdemokraternas distriktsstyrelse och sen han kritiserat mycket av den snäva sektorisering som är följden av regeringens så kallade avbyråkratisering. Den innebär att till exempel länsarbetsnämnden avskaffades, ett bra samordningsinstrument som hade underlättat det nu pågående samordningsarbetet.
KRUXET ÄR inte att landshövdingen tar för stor plats. Kruxet är att Östergötland saknar färgstarka, driftiga politiker som vågar och inte är så förbannat ängsligt rätlinjiga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÖSJGÖTAR har jag svårt för. Har du hört det här uttrycket, Nä vars, nån gång??? Varje gång nån jävla östgöte skämtar så tar han udden av det med det där förtretliga orden NÄ VARS. Satan så tråkiga ni är. Fråga mig hur jag mår här i östergötland!

Anonym sa...

öschöte gu ske löv.
Hur mår du i Östergötland och måste du bo kvar?