onsdag 17 juni 2009

DAGENS GRATTIS går till Inger Briggs, Bellingham, USA, som fått besked om nytt jobb efter en tids arbetslöshet. Ingrid mejlar att hon är särksilt nöjd med att det är ett arbete som garanterar sjukersättning. Hon skriver också att det finns 195 000 arbetslösa i Washingston state --- och 15 000 lediga jobb. Inger nämner vidare president Obamas tal inför American Medical Association. Du har säkert läst om talet, eftersom Obama buades ut. Försäkringsbolagen och läkarna vill inte veta av några förändringar, förändringar avfärdas som "socialism".
TACK INGER för dina mejl och kommentarer på bloggen. De hjälper oss att bli lite mindre insnöade.
ANNARS? SCBs stora partisympatiundersökning presenterades i dag. Det är den enda opinionsundersökning som är värd att ägna intresse. Vore det val i dag skulle de rödgröna få 48,3 procent av rösterna, mot 45,3 för regeringshögern. Ser alltså inte helt kört ut, men mycket kan och kommer att hända under det dryga år som återstår till valet i september 2010.
INTRESSANTAST bland regeringssidan är att c, fp och kd fortsätter att tappa medan moderaterna går framåt. Hur länge ska den lilla trion tiga still? Kristdemokraterna slåss för sin överlevnad och centern -- som ibland låter som om de var Sveriges största parti --- ligger också taskigt till. Det blir inget lyft för Olofssonskan.
SVERIGEDEMOKRATERNA noteras för ett stöd motsvarande tre procent av väljarna. Stödet lär inte minska med tanke på att arbetslösheten fortsätter att öka under tiden fram till valet nästa år.

Inga kommentarer: