torsdag 4 juni 2009

P1-INTERVJUN med Marita Ulvskog nyss avslutad. Hon gjorde bra ifrån sig när utfrågaren pressade henne om löntagarnas rättigheter. Utfrågaren hade svårt att fatta varför en utländsk arbetare som kommer till Sverige och knegar ska ha samma lön och anställningsvillkor som sina svenska jobbarkompisar. Jag röstade JA till EU, men ju mer jag ser och upplever av EU undrar jag om inte KisaMicke, Monica med flera som kommenterat EU här på bloggen har rätt. I dag känns Unionen som en murbräcka för en politik som en minoritet vill ha.
LÄSTE NÅT annat konstigt häromdan. Anne-Marie Lindgren, en av socialdemokratins ideologer, kräver en analys av systemskiftets konsekvenser. Hon verkar förvånad över att den privatisering och fördumning av bland annat skolväsendet som S sagt ja till leder till ökade klyftor, ett växande klassamhälle.
MEN VISST --- ska jag rösta en gång till i ett EU-val (fler gånger lär det inte bli!) måste sossar och socialister och andra konstruktivister visa att snacket om För ett Folkets Europa är mer än snack och fagra ord.

Inga kommentarer: