torsdag 18 juni 2009

KRÖNIKA I LÖRDAGENS CORREN

STÅNGEN STÅR, sa pigan och la sju drängar under huvudkudden, och eftersom det är midsommar passar det med fräckisen om.... nä, det vågar jag inte. Istället tipsar jag om FredagsFrågan lite längre ner (i texten, snuskhummer!).
SCBs statistik slår ner som en kärnvapenbestyckad missil: 446 000 arbetslösa i maj (9 procent). Konjunkturinstitutets (KI) senaste prognos förstärker intrycket av att vi jagas av apokalypsens vilt frustande riddare. BNP faller med 5,4 procent i år, sysselsättningen rasar: Minus 300 000 jobb 2009-2011. "Det behövs en expansiv finanspolitik", skriver statliga KI. Till saken hör att krisen ännu inte nått kommuner och landsting. De 38 000 jobb som försvann från den offentliga sektorn från maj 2008 till i maj i år är en mild västanfläkt av vad som väntar. Om politikerna fortsätter att avvakta.
THE ROSE växer och frodas.
SKOLPOLITIKEN är elitklasser och skolpeng. Myten om valfrihet styr den politiska dagordningen, det individuella självförverkligandet på bekostnad av andra är ideologi. I SSUs tidning Tvärdrag berättar John Antonsson och Per Asplund hur näringslivshögern planerade och genomförde det marknadsliberala systemskiftet. Bra som repetition för oss gamla uvar, nyttig läsning för the youngsters.
SVERIGE, snudd på latinamerikansk bananrepublik. Nio av tio ledarsidor trumpetar ut högerregeringens budskap, sju av tio tankesmedjor hamrar in alliansens marknadsliberalism i vårt kollektiva medvetande. LO, vilsen, förvirrad, tafatt, sitter på en mediefond som förvaltar närmare en miljard kronor men vet inte vad den vill.
NY RAPPORT: Inget samband mellan snus och hjärtsjukdomar. Men jag framhärdar. Jag hatar att vara så här ståndaktigt principfast.
OKEJ. FREDAGSFRÅGA. På prisbordet: Cd-skivor med anknytning till Östergötland. Två ex av Lotta Källströms "Red Strings", ett ex av Sångarbrödernas i Boxholm cd "Till bords" med låtar som ni gillar: Helan går, Tersen, Kvarten.... Å så en minisingel med Lotta Källström och Uffe Holmertz. Plus Trisslotter. 10 stycken!
VAD HETER BOKEN å vem skrev den? Utkom när jag var 14 år. Författaren åtalades och dömdes till 3 månaders fängelse för "hädelse av Gud". En del år senare fick författaren Nordiska rådets litteraturpris. Orvokki förekommer i hans böcker.
TREVLIG HELG – kom ihåg att mjölk är nyttigt!

4 kommentarer:

Rolf sa...

Byter man ut en vokal, kunde han varit en korv. Kanske släkt med Robban Broberg och kommer upp i tö.
Näe då, det gäller Hannu Salama som dansade midsommardansen 1965 och Tobbe luktade kiss, men prostatan var ok och ingen hädelse begången. 2 frågor på en gång, klarar Ni det? NI har ju ett svar redan, vill jag påstå.

EIVOR LÖNN m familj sa...

Ha en riktigt skön, avkopplande och trevlig helg.

Rolf sa...

Jag tror att han gillade Koskenkorva framför mjölk. Skippa det finska namnet på boken, det är ju löjligt.

Inger sa...

Mjölk är inte nyttigt om man inte kan få den rakt från kon.
Har inte sett ett däggdjur som fortfarande dricker mjölk efter de fått egna tänder.
Indoktrineringen från mjölkindustrin är effektiv.
De mexikanska indianerna som bor i småbyar högt uppe i bergen har vita, fina, starka tänder och mjölk ingår inte i deras diet.