tisdag 9 juni 2009

LETTLAND. Vårdcentraler och skolor klappar igen, de offentliganställda påtvingas kraftiga lönesänkningar,, arbetslösheten rusar --- allt för att de utländska bankerna inte ska drabbas. Swedbank och Nordea är två. Folket tvingas alltid betala det högsta priset när kapitalismen krisar.
SÅG DU PUTIN i Svts Aktuellt i kväll? När han läxade upp den vrålrike ryske oligarken och tvingade honom att skriva under ett avtal som säkrade fortsatta leveranser från oligarkens företag. Snart dags för det ryska folket att göra revolution igen --- och avväpna de vidrigt vedervärdiga oligarker som i maskopi med Statens handgångne män plundrat och plundrar det arbetande folket.
SVERIGE: Arbetslösheten fortsätter att klättra uppåt. I dag kom nya prognoser från Arbetsförmedlingen, plus ny statistik som berättar hur socialbidragskostnaderna ökar. I juni och juli faller ytterligare många varsel ut på samma gång som kommuner och landsting tvingas hantera en situation där pengarna, i första hand skattepengar, inte räcker till för att garantera en anständig verksamhet. Kanske dags att lämna Piratpartiets framgång och koncentrera sig på de väsentliga frågorna? (Fast i fråga om fildelning och upphovsrätt har nog fan Piratpartiet rätt.)
HELENA, Queen of Mjölby, nämner Jonas Sjöstedt i ett mejl. Vänsterpartisten som lämnade politiken, och numera är bosatt i New York. Han återkommer dock till rikspolitiken till nästa val, som kandidat för V till riksdagen. Ska V överleva som politiskt parti bör de fort som fan byta ut Lars Ohly mot Jonas Sjöstedt --- med Josefin Brink som förste vice ordförande. Paret Sjöstedt/Brink som galjonsfigur är exakt vad V behöver.
OCH VAD behöver socialdemokraterna? Nä. Lagt kort ligger och Mona Sahlin sitter kvar. I samband med 1 Maj verkade det som att tillståndet i partiet lättade, det blåste plötsligt lite jävlaranamma och medvinden blåste liv i organisationen. Sen mojnade det igen, bland annat under de mediala stormar där Wanja Lundby Wedin spelade huvudrollen, och nu är det åter tappade sugar och hänga huvuden. Trots Sahlins och Ulvskogs käcka utrop om framgångsval osv. Sossar fortsätter ringa eller mejla mig för att uttrycka sin oro över tillståndet i partiet.
KNEPIGT ÄR DET. Det är nu, i tider av växande arbetslöshet och kris som socialdemokratin och den fackliga rörelsen bör stå stark och målmedveten. Riktigt så är det inte. Tyvärr.
Goodnight sweethearts goodnight!

3 kommentarer:

Helena sa...

Ja dags nu att PP och andra går vidare, finns mycket mera än FRA och Ipred att ta ställning i. Håller fullt med PP i dessa frågor och det ska bli intressant hur de kommer att "pressa" resterande partier. Höger eller vänster ?

Jo jag vet att man byter tränare när det går dåligt för laget....
Men kommer inte avgångskraven alldeles för fort efter nederlag ?
Lars Ohly, Sahlin, Lundby-Wedin och flera med dem som begärts avgå, kanske ska de eller åtminstone nån av dem ?
Mona står sig stark, ännu starkare utan Ulvskog vid sin sida tycker jag. Marita är som en bulldoser, lite eftertanke och ödmjukhet vore inte så dumt innan grodorna hoppar ur munnen.

RÄTTVIS VÄLFÄRDPOLITIK - Vet inte med er andra men det är precis vad JAG vill ha.
Låter vare sig intetsägande eller töntigt i mina öron.
Tillbaka mot ett rättvist samhälle, där inte endast starkast överlever.

Rolf sa...

Demirok och hans gäng gräver vidare och bättrar på fasaderna i city. Hur det ser ut bakom är inte så noga.
"Kommunen räddar Glyttinge" det vore en tidningsrubrik att vara stolt över om den var/eller kunde bli sann, om man vore politiker.
Det finns många ensamstående mammor i området Skäggetorp/Ryd, med flera barn som inte ens mäktar med busskostnaden och entrén till
Tinnis. Tänk vilket stort uppsamlingsområde Glyttingebadet har och så många det skulle gynna, om det kunde öppnas snart.

Risto sa...

RÄTTVIS VÄLFÄRDSPOLITIK är vad Sverige behöver.