torsdag 11 juni 2009

EFTERMIDDAGSANDAKT

I GÅR skrevs historia i kunskapsstaden Linköping. För första gången diplomerades ett antal IW-svetsare vid Anders Ljungstedts gymnasium. Eleverna som går ut gymnasieskolan med det internationella diplomet i hand är i praktiken anställningsbara i hela Europa. Just det – spetsutbildning.
BAKOM utbildningen står Industriteknikerprogrammet, med rektor Mikael Ankelius som frontfigur. Jag har skrivit om utbildningen tidigare. Det jag skrev då gäller fortfarande: Östergötland behöver fler av den här sortens utbildningar. Om vi ska hävda oss.
I GÅR meddelade Lars Leijonborg att han lämnar regeringen. Inte en dag för tidigt. Hoppas Reinfeldt, Olofsson, Borg & Co gör honom sällskap. Sverige behöver en regering.
DE ETABLERADE partierna grips av stora darren efter Piratpartiets framgångar. Varför hetsa upp sig? Piratpartiet har rätt. Tack vare Urban Eriksson, vild sosse i Kisa, och Erik Sundvall, liberal Linköpingsbo, kom jag till insikt – och kan ägna min upphettade hjärna åt viktigare ting än upphovsrätt och fildelning.
EN FOLKPARTIST i Norrköping vill se Leijonborg som landshövding i Östergötland. Den sjuka humorn är inte död.
ARBETSLÖSHETEN klättrar uppåt, socialbidragskostnaderna ökar och ministären Reinfeldt tvingar kommuner och landsting att varsla. Tillvaron känns ibland som en mardröm där Rosenbad ockuperats av ett skräckkabinett.
HÅLL UT – bara drygt ett år kvar till val.

2 kommentarer:

raimo sa...

lejonborg som landshövding fy fan låt Björne sitta på livstid

Berit från Beirut sa...

...men hans magasin i TV då?