lördag 13 juni 2009

MYCKET REGN under Johannas första vecka som innehavare av Café Ateljé Södergården. Men ändå folk på plats. Igår kväll bokades caféet av den Gustavssonska klanen. Siri fyllde 30. Jag köpte bland annat en klassisk vit morronrock. Siri önskade en sån. Men snacka om att såna är svåra är hitta numera. Jag sprang bena av mig i jakten på rocken, det tog timtals. Men vad gör man inte......

TOBBES 50-talshörna i caféet har fått lovord av det fikande folket. Härligt. Folk älskar kulturhistoria, även i det mindre och mer anspråkslösa formatet. Tidningen Pin Up från 1962 är en raritet --- från samma år som jag upphöjdes till 12-årig Ordförande i Vadstena Pin Up-klubb.

ANNARS? Jodå. En del har hänt. I torsdags var jag inkallad till kvartssamtal hos chefen, dvs chefredaktören. Medarbetarsamtal heter det. Corren är min trettonde arbetsgivare (om jag räknar rätt) men den första som envisas med medarbetarsamtal. Vet inte vad det är bra för. Man säger ungefär vad man tror att arbetsgivarn vill höra, sen stövlar man ut och fortsätter jobba. Om det nu kan kallas jobb att sitta på en stol och skriva.

I MORRN SÖNDAG håller jag högtidstalet under Peter Cassel-dagarna i Kisa. En del av AmerikaVeckan i Kinda och Ydre. Jag snackar om östgötar och andra svenskar som emigrerade till Amerika 1945-1920 och helt eller delvis försörjde sig som skribenter. Min favorit nämner jag i Corren i dag: Charles Edward Thornmark. Han lämnade Västra Stenby och movade till Amerika. Där trälade han som kroppsarbetare innan han blev journalist och startade den socialistiska tidningen Arbetaren i framväxande industristaden Cadillac. Fast i Motala hette han förstås Karl Edvard.

RAIMO, EIVOR, BETTAN å några till fortsätter tjata om mina krönikor på corren.se Jag sär som tidigare: Eftersom de fått en så medvetet blygsam placering och är hopplösa att hitta ger jag fan i att lägga ut dom, jag publicerar dom här istället. Jo, jag vet -- jag glömde den som finns i lördagstidningen.

SVAREN TILL FREDAGSFRÅGAN droppar in. Här finns de gamla trotjänarna (Mia i Skänninge, Helena i Mjölby, Mias syrra Maja, oxå Skänninge, Leif i Vadstena, Solweig i Vadstena, Mary-Ann och Göran i Mantorp, Rolf i Linköping, PA i Linköping osv, osv) plus flera nykomlingar. Elvis flygväska lockar. Mia och Boije Stéen i Mjölby ska ha all heder av sin gränslösa generositet.

4 kommentarer:

Rolf sa...

Ska ut och finåka imorgon, bl a till Motala och övervaka en inspelning av Göta kanal 3, där Magnus båt attackeras av en helikopter. Det ska bli kul och det är första gången jag deltar vid en filminspelning.
Sen blir det nog en fika på em. Hur åker man till Södergården från Kisa? Skulle vara väldigt roligt att se både fiket/inredning och klämma ner en bakelse eller så.

Eivor Lönn sa...

Blir det inomhus om det regnar på söndag? Jag och maken funderar på att ta en tur till Kisa och höra dig, ch kanske dricka kaffe hos Johanna efteråt.

Rolf sa...

MEN var ligger fiket då?

Monica sa...

Nu har jag också skickat in ett svar