torsdag 31 mars 2011

CÖRRENCRÖNICA FREDAG

Den slokande högeralliansen möter våren och framtiden med nya jobbskatteavdrag, ytterligare amorteringar på den perverst låga statsskulden, plus nya utfästelser om att utförsäkringspolitiken ligger fast.
Inte konstigt att ledande opinionsbildande högerliberaler i Svd och DN uttrycker oro och frustration. De vet att allianståget tappar fart. De vet att statsråden i Reinfeldts skakiga kabinett utstrålar lika mycket glädje och inspiration som en poet som drabbats av ännu ett refuseringsbrev.
I går (DN Debatt) formulerade Håkan Juholt och Tommy Waidelich ett embryo till en S–märkt ekonomisk politik. Texten vibrerar av rödglödgad entusiasm och framtidstro, och även om förslagen ännu inte kläs i konkret klädedräkt, framstår Juholt och Waidelichs programförklaring i mycket som den hävstång som kan vrida Sverige rätt: Översyn av skattesystemet, i syfte att främja företagande och jobb, massiva satsningar på kvalificerad arbetsmarknadsutbildning, krafttag mot otyget med den ofrivilliga deltidsarbetslösheten, riktad satsning på lärarna (lärarlönerna måste upp!), satsning på välfärdsjobb i stället för alliansens misslyckade jobb– och utvecklingsgaranti, med mera.
Socialdemokraterna kan hämta ammunition från Konjunkturinstitutet som med hänsyn till den höga arbetslösheten efterlyser en mer expansiv finans– och penningpolitik.
Det våras, och snart är det 1 maj.

4 kommentarer:

Rolf sa...

Tänk om man vore en liten bit in i Maj, bara en liten bit. Så skönt det skulle vara, även för Maj/My

Inger sa...

BORG VILL SÄNKA KVINNORS LÖN,
står att läsa i dagens Aftonblad!
Han tycker att ingångslönenerna för ett vårdbiträde i kommunerna är för höga.
Lägstalönen är 15.685 kronor.
FÖR MYCKET,tycker Borg!
Han kanske är bekant med Florence?

Torbjörn sa...

Varför så irriterad, Inger, skänk en tanke åt Borg och andra höginkomsttagare, de tjänar stort på allianspolitiken, och det vet ju alla, åtminstone alla statsråd, att ju bättre de välsituerade har det, desto bättre för..... ja, inte vet jag men det är ju så slipstenen dras numera. Ny politik, kallas det när alliansen kopierar 1800-talet.

Inger sa...

Ja,det var förstås det dom menade med
"NY ARBETAREREGERING"!
Tänkte inte på det.
Närmare 16.000 är ju egentligen ganska skapligt betalt,särskilt om man lyckas roffa åt sej en halvtid.
Det lever väl ett enkelt vårdbiträde ganska bra på?