torsdag 24 mars 2011

INGER lyste upp Presleydentens förmiddag. Plötsligt stod hon i Correns reception med en bok i näven: Tre sekunder av författarparet Roslund & Hellström. Har för mig att jag skrev nåt förklenande om dom tidigare, utan att ha läst dom, och det tåg förstås Inger fasta på. Tack, Inger, ska läsa efter kongresshelgen -- om inte Frugan snor den direkt.
BOKEN är på nära 600 sidor. Sånt gillar jag. Jaja, vi får se om det är nåt att läsa, men Ingers omdöme brukar inte svikta.
NU EN kort sväng på stan. sen lunch. Kasken. Ärtsoppa & pannkakor. I Stockholm förbereder Moster Laila och hennes Sivert äldste dottersonens ankomst. Det är hos dom jag ska sova, och käka. De bor ganska nära Slussen. Moster ringde i går och gav en detaljerad beskrivning hur jag kommer till kongressbyggnaden. Trots att den ligger nästan vägg i vägg med Centralen. Den byggdes väl så nära så att vi lantisar inte ska springa bort oss.
SYND ATT S-kongressen inte är i Folkets hus. Inte långt därifrån låg -- den är kanske borta nu -- en vinylaffär.
JAG SJÄLV som kongressombud? Aldrig på en partikongress, däremot på Fabriks konkress och LOs. LO-kongressen 1986, på försommaren, började med att vi tvingades utrymme kåken efter hot om sprängning. Jag arbetade i stenindustrin i Borghamn och var ordförande i Fabriks avdelning för Östergötland och norra Kalmar. Jag lanserades som riksdagskandidat av flera fack men kände att.... nä, inte riktigt min grej. Kanske dumt. Vem vet, jag hade kanske varit partiordförande nu, eller statsminister, med mig som Chairman hade Sossarna fått egen majoritet. Snart ärtsoppa & pannkakor.

4 kommentarer:

Inger sa...

Tur Tobbe, att du inte blev Statsminister.Då hade vi ju inte fått läsa dina mustiga krönikor till morgonkaffet.Och inte hade vi varit på din blogg heller.Och inte hade du fått nå´n deckare i dag.
Och nog är det väl trevligare att bo i Kisa än i Sagerska Palatset?
Lycka till i Stockholm.
Frun kommer att gilla Roslund & Hellström,jag lovar.

Monica sa...

Jag tycker också att böckerna av Roslund & Hellström är hur bra som helst, de är både spännande och tänkvärda. Jag kan slå vad om att även Tobbe kommer att gilla "Tre sekunder" och sedan gå till bibblan och låna de föregående böckerna.

bibbi vitamin sa...

Jag har läst alla av Roslund & Hellström, förutom just "Tre sekunder", den väntar på mig. De övriga är hur bra som helst!!

Torbjörn sa...

Verkar mest va fruntimmer som läser Roslund & Hellström.......