tisdag 1 mars 2011

Finn Bengtsson, moderat riksdagsman, Linköping, påstår sig ha granskat Fas 3. En granskning med förhinder eftersom arbetsförmedlingen, regeringens förlängda arm, vägrar att lämna ut namnen på vilka företagen är som smörjs med skattemedel.
Högeralliansen beskriver Sverige som en tigerekonomi. Jobb– och utvecklingsgarantin växer snabbast. Fas 3, förvaring av långtidsarbetslösa, är värsta raketen.
Corren med flera har berättat hur enskilda Fas 3–are stängs av och förlorar ersättningen sedan de kritiserat "verksamheten". Nej, det är inte Östtyskland 1977 eller Libyen 2003, det är Sverige 2011. Myndigheter hemligstämplar uppgifter och/eller straffar enskilda som utnyttjar sina grundlagsskyddade rättigheter.
Finn Bengtssons "granskning" är mest en parodi. Janne Josefsson kan sova lugnt.
Fas 3 är förvaring och förnedring av folk med svag förankring på arbetsmarknaden. Socialdemokraternas av borgarna utskällda plusjobb framstår som en lika innovativ som konstruktivt utvecklande åtgärd vid jämförelsen med Fas 3–eländet.
Fas 3 i Östergötland: 2 263 personer inskrivna vecka 8. Jobb- och utvecklingsgarantins samtliga faser befolkas av närmare 6 000 östgötar. Eftersom antalet ökar hamnar allt fler i Fas 3. De får varken utbildning eller kompetensutveckling i övrigt.
Finn Bengtsson har säkert inget att erinra.

6 kommentarer:

Rolf sa...

Jag trodde det var en lek "finn Bengtsson"

Bettans krypin sa...

finn fem fel:))

Rolf sa...

Inte svårt!

Inger sa...

Trodde det var en film i samma
genre som "HITTA NEMO"?

Carl S Connor sa...

Läste en engelsk artikel om den svenska ekonomin, där använde man uttrycket lynx economy, det blir just lite roligt om man säger det på svenska, tyvärr har väl inte LO så mycket påverkan på ekonomin.

Lynx lynx sa...

Jo, om man stavar det LOW.