lördag 26 mars 2011

FÖRMIDDAG, STOCKHOLM

DAN HÖLL på att starta med förskräckelse. Var en hårsmån från att förväxla brylkrämstuben med tandkrämstuben. Alla som borstat gaddarna med brylkräm vet vad jag menar.
LUGN, fridfull lördágsmorron hos Moster å Sivert. Goooootttt kaffe. Fantastisk utsikt från deras fönster, kyrkorna bildar utropstecken i horisonten. Ungefär som Strindberg skildrar vyn i inledningen till Röda rummet.
FLAGGORNA vajar, sträcks ut. Några grader kallt. Läste DN i morse. En tokfan på ledarsidan förklarade att den allmänpolitiska debatten i går malde på tomgång, och att ombuden inte var på plats för att lyssna. Snacka om förljugen rapportering. Men de är skakade förstås, fattar att den tunga sossekroppen är på väg att vakna upp ur slummern.
MATS JOHANSSON, landstingsråd, bosatt i Linköping, hör till kategorin mustaschklädda sossar. Kategorin var annars vanlig på Brantings tid. Nåt för borgarpressen --- sossarna hämtar insipration från den tidiga 1900-talet.
MEN VERONICA PALM i mustasch, nä, det skulle inte passa.
NU TILL kongresshallen och Håkan Juholts installationstal. Plus snack med några av medlemmarna i mitt halvt hemliga Rörelsenätverk.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Har Veronica fått någon ny befattning?

Inger sa...

JÖSSES ANÅDAT!!Vilket tal och vilken talare!Satt, som klistrad,framför T.v.Såg o hörde allt han sa och smälte.Kände mej andäktig och tänkte:Så här känner säkert den som blir religiös!

HAN ÄR RÄDDAREN!
NU LOSSNAR DET,NU KOMMER VI!!!

Rolf sa...

Nu till LF. Söker en byggnad.
Den har med både Skåne och Danmark att göra. 100 år innan man började bygga, kom Kopparberg på Sverigekartan och man åt nog biff Rydberg. 100 år innan den blev klar, kunde man se poliser till häst och det luktade nog krut i Paris. Lätt va!