onsdag 12 oktober 2011

Cirkus Juholt snurrar vidare. Jag snackade med en S-riksdagsledamot ikväll å förstår att situationen inom Partiet är lika kaotisk som tycks utifrån. Riksdagsledamöterna var inställda på samtal med Juholt, men han avvek efter en knapp halvtimma å lämnade en hoper levande frågetecken i salen. Plus ilska och frustration. Efteråt, inför kamerorna, förklarade Juholt att han har gruppens och Partiets fulla stöd. Vad jag förstår är det en sanning med modifikation. Milt uttryckt.
Jag fattar inte varför riksdagsledamöterna låter hunsa sig istället för att ställa honom mot väggen. En som inte gör det å som vågar tala klarspråk är Johanna Graf, S-kommunalråd (opposition) i Solna. Hon fick idag en utmärkt artikel publicerad på Svenska Dagbladets debattsida (tillsammans med några andra), å i ett mejl i kväll berättar hon att hon har ännu en artikel i Aftonbladet debatt i morgon, onsdag. Läs gärna den!
Den första frågan som infann sig efter uppgifterna om Juholts bostadsbidrag förblir obesvarad: Hur i helvete kunde han tro att riksdagen, dvs skattebetalarna, skulle stå för hela hyran av den 4-rumslägenhet där hans sambo bodde å dit han flyttade?
Riksdagsledamoten jag talade med tidigare ikväll är säker på att nya avgångskrav lurar i vassen. Så är det säkert. Juholts situation är omöjlig, å vad värre är: Så länge den här cirkusen pågår är det omöjligt för Partiet att bedriva politik. De nya uppgifterna, som hävdar att Juholt informerats om det felktiga i att mottaga fullt bostadsbidrag för en lägenhet han delar med sambon, betyder att förundersökningen mer än väl kan resultera i att åtal väcks. Då är det kört, definitivt, men frågan är om Juholt sitter kvar så länge.

10 kommentarer:

Rolf sa...

Han får nog gå, vilket jag tror är bäst. Det går inte att resa sig, vilket partiet behöver, med en sån ledare. Han borde JUHOLT reda på vilka regler som gäller.
Nu blir det att börja om igen och dom halkar nog efter ytterligare efter detta. Hur skulle det vara med Veronica Palm. Jag sa det tidigare och gör det igen.
Man kan inte bygga nya hus med ruttet virke. Lite ärlig kvinnlig fägring och dessutom kunnig, borde rätta till en del.

Agneta uska sa...

Jättebra Torbjörn att du tar upp Jan-Willys sätt att skicka över listorna till företagen. Jag är tillsvidareanstäld men vet fler timvikarier som nu oroar sig för sina tjänster. En sak till, varför hänvisar corren.se inte till din insändare, är det för känsligt för dom.

Rolf sa...

Corren har ju skippat Tobbe´s blogg, sedan länge. Jag har mejlat dom vid flera tillfällen och frågat om dom inte har kurage nog att ta in bloggen igen. Inte ens ett svar.

Torbjörn sa...

Agneta, jag är knappast förvånad.

Inger sa...

Häpnadsväckande dåligt skött,
Jan Willy Andersson!

Åke sa...

JäWlAr Jan Willy, säg upp dig snarast. Han har tidigare visat stor uppblåsthet och arrogans och är helt fel man på fel plats.
Det finns fler PL/MD...onsdagsfråga, gissa vilka som avses.

Risto sa...

Paul Linwall och Muhammed Demirok?

Åke sa...

Helt rätt Risto.

Sven sa...

Han borde Juholt sig i skinnet och visat lite ånger och ödmjukhet när han blev påkommen, men matinkastet bara glappar och den ena sura uppstötningen efter den andra visar att omdömet sviktar.
Vänta inte den här gången Tobbe!
Vi vet att du är en god ryttare och manegen är nog snart färdigkrattad.
Vi vet att du är en hyvens kille med bra åsikter och tankar.
Vi vet att du har talets gåva och vi vet att du kan kan skriva som en gud.
Kastas han ur sadeln så kan du dessutom alltid hävda att du kan spara pengar åt partiet genom att du kan vara både partiledare och partiledarens talskrivare!
Go for it!

Torbjörn sa...

Tack, Sven --- du blir förste samordnare av vaktmästeriet i Rosenbad.