söndag 30 oktober 2011

Jag har visserligen lämnat The Buildning men vissa saker kan man bara inte undanhålla bloggens läsare: Jag å Lindqvist spelar V75 sen två veckor. I går VANN VI. Tack vare Rolfs tips om spikar sällade vi oss till den lyckliga skaran av Vinnare.
29 spänn delat på två, hur mycket blir det?

7 kommentarer:

Rolf sa...

Kul att det blev vinst i alla fall.
Klart att man gärna återvänder till the building, med såna pinuppor.

Rebecka sa...

20 kronor räcker inte till en Pinup på Tradera.

Rolf sa...

Trevlig halloween alla pinuppor och andra skökor/sjökor... fins det kor i sjön?
Det är nog flera som ser fram emot Presleydentens återkomst into the building och flera FF.

Monica sa...

TREVLIG HELG!
Jag bara fram emot vårdagarna när jag och väninnan ska sätta sprätt på våra travvinster, i lördags så fick lite påfyllning
i kassan från V-75 andelen som köptes i Åtvid, det blev 1 st 7a några 6or och ett antal 5or.
Att det finns en sjöko vet la jag som har bott i Norra Vi och det är "Sommakoa"
Vid västra stranden av Norra Vi fjärden norr om Tullerum ligger Urberget och Urkons Grotta.
Terrängen kring berget är svårtillgänglig. Därför kan det vara lättare att hitta grottan sjövägen. I Urkons Grotta sitter Urkon, eller "Sommakoa" som Ydreborna säger, inspärrad. Trollkarlen Some från Tullerum stängde in henne efter det att hon i ett vansinnesutbrott sparkat upp den hålighet som sedan vattenfylldes och blev sjön Sommen. Urkon ligger på en bädd av stenkol och en djurfäll. När en krönt konung besöker Ydre slipper Urkon ut ur sin grotta och dödar honom.

Detta hände kung Frode när han reste genom Ydre. Kon bröt sina kedjor och förföljde kungen. Då kungen trodde att han var utanför Ydres gränser hann Urkon ifatt honom, anföll och dödade honom. Händelsen utspelade sig i Fruhammar i Norra Vi socken. Där finns ett minnesmärke som är två uppresta stenar med namnet på gården Fruhammar - "Vabroa" - inristad.

Urkon får äta ett hår av fällen varje julafton och när fällen är slut skall hon bryta sig ut och förstöra inte bara Ydre utan hela världen. Inne i berget säger Urkon: "Åra å håra di går, men stenkôla di rôttnar allri".

Monica sa...

Jag förstår inte vad som händer? I förra inlägget så skrev jag småorden SER och VI, men när jag läser vad jag har skrivit så finns de inte med.

Sven sa...

Tack Monica! Den historiska bakgrunden om "Sommakoa" har berikat min dag. Man lär så länge man har en lever.

Inger sa...

Önskar,som Rolf,trevlig Halloween
till er alla!
Tack Monika, för berättelsen om Sommakoa.Jag har aldrig hört talas om den sägnen förut.Och det mesta är väl saga,men ETT vet jag!
"ÅRA O HÅRA DI GÅR!