torsdag 20 oktober 2011

Prisbordet är hetare än en hothet grillkväll i juli. Tack vare Rolf, den allestädes närvarande, å hans resa till Kreta rymmer FredagsFrågan vinster som en läcker Elvis tshirt samt ugnsset designat Kreta med bland annat grillhandske och grytlapp.
Makalöst generösa Gunilla Persson, Motala, sponsrar med 5 Triss. Corren med lika många. Presleydenten står för boken om Jerry Lee Lee Lewis (apropå grillheta karriärer) och Fredrik Frallan Jonssons dvd inspelad i Kisa kyrka (där Frallan framträder på nytt i november).
Nu återstår bara frågan. Kommer senare.
Moderaterna samlas till nationellt uppbyggelsemöte i Örebro. "Vi sätter människan främst", säger Reinfeldt i tidningarna. Bra att veta. "Vi sätter människan sist" hade gett större rubriker. "Vi sätter vissa människor först och skiter i andra" är vad Reinfeldt säger, egentligen.
Volvon klarade sig utan anmärkning när Svensk Bilprovnings argusögon kontrollerade den. Volvo regerar. Banorna på Saab står fortfarande stilla. Har gjort så sedan april. Har aldrig ens hört talas om nånting liknande tidigare.
Sitter på redaktionen i Linköping. Tyst som i graven. Redaktionen i Kisa är rena marknaden i Bagdad jämfört med hvilorummet i Linköping. Nu knattrar en skrivare. Alltid nåt.
Läser Ulf Lundells senaste roman. Svårt att komma in i den. Nu har jag vant mig. Gillar hans ton. Gillar att han vågar varva stort å smått. Gillar hans raseri över alla jävla förpackningspåfund. Önskar: Att Lundell bytte fokus, som det heter på nusvenska, å koncentrerade sig på ett mera traditionellt romanbygge som gestaltar Sverige under hans livstid.
Idrottare är fokuserade. "Vi vann därför att vi var fokuserade." VI föll därför att vi inte var tillräckligt fokuserade." Hockeyspelare är roligast: "Vi vann därför att vi var fokuserade och började åka skridskor." Näär ska LHC börja åka skridskor?


4 kommentarer:

Rolf sa...

Va! har LHC fått skridskor?
Jag måste bara säga det själv - Vilken jävla snygg t-shirt. Hade den funnits i storlek till fullvuxna karlar, hade jag burit en själv. Jag gläds åt den Elvis-diggare som vinner den. Den är lika het som ugnssetet kommer att vara vid användning, typ 225 gr.
Ta inte på Er ugnssetet och använd t-shirten som grytlapp bara. Sånt som kan hända en fredagskväll i timmerkojan och all stress, annars.
Lycka till med FF. Vi försöker naturligtvis också att lösa FF, med siktet inställt på trisslotter.

Rolf sa...

Snacka om hett(om öronen) Kadaffi dödad i en grotta. Hade han månne hyrt Saddam´s?

rebecka sa...

T-shirt med Elvis är aldrig fel. Vilken storlek är det, låter som small när Rolf skriver?

Rolf sa...

Rebecka, jag tror det är en large, om jag minns rätt.
Själv drar jag nog XL. Är den för stor för dig, så går den ju ändå bra att ha som nattlinne. Tänk att ligga med Elvis på sig och en grillhandske på handen. Hur bra kan det bli. Grytlappen kan gubben få och snutta på.