söndag 23 oktober 2011

LILJA, 3 månader på tisdag, upptogs i lördags i den Universella Elvis--familjen. Se så stolt & hänförd hon är.

2 kommentarer:

Rolf sa...

Vilka ritualer ingår för att bli upptagen i den familjen?
Såg ett program på TV10 igår om frimureriet. Det stämde inte på en enda fläck. Bara rena gissningar, som var helt fel. Jag är själv frimurare av 7 graden och har kontaktat producenten för programmet. Det finns offentligt mtrl som beskriver det mesta, klart bättre än programmet gjorde. Den röda tråden var att dom skulle komma fram till frimureriets uppkomst och det slog fel på hundratals år, märkligt. Man behöver nog mer på fötterna, innan man gör ett sådant program.
Så fort något är hemligt, så spekuleras det hej vilt. Om allt mtrl blev offentligt, så skulle hela idén med logen gå till spillo och inträdesproven meningslösa, om du kan läsa dig till svaren. Meningen är att man ska lära av svaren, som oftast är felaktiga, och på så sätt ändra inställningar och bli en bättre medmänniska.
När jag löser korsord och andra pyssel, vill jag inte ha tillgång till facit. Själv är bästa dräng i vissa fall.

Rolf sa...

PS I Sverige har man som högst 10 graden, och det har bl a vår kung, som är högsta hönset för logen. Han efterträdde prins Bertil, när prins Bertil dog. I Skottland finns det visst 30 grader. Det startade på 1700-talet och har inget med ursprunget till logen att göra.
Någon spekulerande författare hävdar att det finns en 11 grad i Sverige, där man dricker varandras blod. Skulle aldrig falla mig in.
I lägre loger så representeras nog blodet av rött vin, möjligen.
För Er som är intresserade kan jag upplysa om att frimureriet härrör från 950 fKr, då kung Salomo byggde sitt tempel och turerna kring hans lärlingar,murare och mästare och deras löner bl a. DS