tisdag 18 oktober 2011

CÖRRENCRÖNICA ONSDAG

ÅFF är tillbaka där länets Stolthet hör hemma, rika Sverige kastar ut en gravt demenssjuk, synskadad 91–åring med hjärtproblem till Ukraina, Östgötatrafiken månar om vår trivsel, två svenska journalister, "äventyrare" enligt utrikesminister Bildt, riskerar långa fängelsestraff i Etiopien, eurokrisen rullar vidare och Dagens Industri meddelar belåtet att svenska miljardärer går helskinnade ur krisen.

Sverige, Europa och världen, oktober 2011.
Roger Magnusson lämnade Blomstermåla för Åtvidaberg 1961. För många börjar den hisnande framgångssagan ÅFF just där.
Känns ofta som att Åtvidabergs FF är Folkets lag. Ingen tvekan om att föreningens namn sitter som en läcker tatuering i det kollektiva medvetandet. Läs Christer Kustviks, Correns sportboss, krönika i går. En briljant sammanfattning av de faktorer som gör lilla ÅFF så mästerligt stort.
Strax innan 91–åriga Ganna Chyzhevska skulle sättas på flygplanet till Ukraina meddelade Migrationsöverdomstolen att avvisningen stoppas, åtminstone tillfälligt, sedan Europadomstolen gripit in.
Jag har läst handlingar i ärendet. Läkarna, av vilka en anses vara en av Sveriges främsta experter på demenssjukdomar, använder uttryck som "grav demenssjukdom" när han beskriver Ganna.
Kan inte begreppet förmildrande omständigheter tillämpas i fallet Ganna Chyzhevska har vi anpassat oss till barbariet.
Hur många miljoner tjänade Carl Bildt på sitt engagemang i Lundin Oil/Petroleum, med intressen i Ogadenprovinsen i Etiopien? Vad anser Sveriges utrikesminister om att två svenska journalister, på plats i Ogadenprovinsen för att rapportera om Lundin, fängslas och utsätts för en skenrättegång?
Carl Bildt tiger. Skammens tystnad ekar genom ett fruset universum.
Jag åker regelbundet buss och tåg. Sällan eller aldrig störs jag av mina medpassagerare. Men när Östgötatrafiken utsätter oss resenärer för en "trivselenkät" kretsar sjua av åtta svarsalternativ kring medpassagerarnas uppträdande (eller brist på). Det som stör mig mest är när tåget är försenat.
Till sista några rader om Inger Hall, Mantorp. Hon vann en Triss efter att ha svarat rätt på den senaste FredagsFrågan. Namnet återfanns inte i gårdagens tidning p g a slarv av mig.

2 kommentarer:

Persson sa...

Carl Bildt är pest. Maken till arrogans får man leta efter.

Rolf sa...

LHC igen eller Bambi på hal is. Om man som Magnus Johansson bränner 2 straffar, vinner man inga matcher.
Dom ser inte ut som nåt vinnarlag av elitserien i dagsläget i alla fall.
Något helt annat nu. Angående den döda 4-åringen, så sa jag direkt till frugan, att det var ett eller flera andra barn som var skyldiga till gärningen, vilket också polisen verkar vara inne på nu.