fredag 7 oktober 2011

CÖRRENCRÖNICA LÖRDAG

Håkan Juholt lät skattebetalarna stå för hyran av sin och sambons fyrarummare i Västertorp. Jag tror inte att Juholt ljuger när han säger att han inte kände till regelverket. Men vad spelar det för roll? "Lägenhetsaffären" sitter kletad som ett fett, hungrigt frimärke i fejset på den socialdemokratiske ledaren. Å visst tusan borde åtminstone en väckarklocka dåna i Juholts medvetande – eller trodde han verkligen att det är okej att "det allmänna" står för hela hyran av en lägenhet som han delar med sin sambo?

Uppgifterna i går exploderade i ansiktet på en Socialdemokrati som sliter och kämpar för att åter framstå som det stabila, regeringsbärande partiet. Suck å sten, be en bön.
Sverige är snudd på sovjetstalinistiskt i fråga om åsiktspluralism. Nästan samtliga ledarsidor, plus ett anhang av så kallade oberoende kommentatorer, basunerar ut alliansens budskap. Därför upprätthålls bilden av Socialdemokraterna som maktfullkomliga girigbukar. Därför kommer allianspartierna undan så lätt. Som när folkpartiet klädde sig i Stasiuniform och jagade sossar inför valet 2006.
Apropå bostäder: Beskeden om höjda taxeringsvärden droppar ner som ruttet stinkande höstlöv. I alliansens Sverige gödslas lyxboende med skattelättnad medan folk i vanliga småhus åker på kraftigt ökade boendekostnader.
Grattis, Nils – du har namnsdag i dag. 43 996 svenskar har Nils som tilltalsnamn. 1 614 heter Elvis i förnamn. 874 har namnet som tilltalsnamn. Jag har inte träffat någon av dem. En av dem är förresten kvinna.
Högeralliansen har lyckats med mycket. Hit hör, enligt alliansens sätt att se det, slakten av arbetslöshetsförsäkringen. Sverige har i dag den 26e sämsta ersättningsnivån av samtliga OECD–länder. Knappt fyra procent av de arbetslösa kvitterar ut 80 procent av sin tidigare inkomst i a–kasseersättning.
Just det. Det är därför flera av allianspartierna lägger in överväxeln i ansträngningarna sänka minimilönerna och avskaffa turordningsreglerna i las. Moderaterna håller emot, än så länge.
Slaktad a–kassa och låglönekurrens om jobben – folkpartiets och centerns våta dröm.
Arbetslöshetsförsäkringen är rena mjölkkossan för staten. Förra året uppgick överskottet till drygt 20 miljarder kronor. Sjukförsäkringen är en annan mjölkkossa. 63 miljarder kronor i överskott. till 2014. På samma gång som många långvarigt sjuka hänvisas till socialbidrag eller ett liv som uteliggare.
Kopparvallen, måndag: ÅFF möter Henrik Larssons Landskrona BoIS. Måtte det gå vägen. Borgerlig regering och en allsvenska utan ÅFF är mer än jag klarar av.

Trevlig helg & njut av höstens bistert bastanta famntag!

7 kommentarer:

Inger sa...

Ajajaj!Det här var inte bra Håkan!

Rolf sa...

Han borde Juholt sig till dom regler som gäller. Det var en kortvarig karriär och en inkompetent ledare dom valde.

Inger sa...

Jag tycker inte att han är inkompetent och han finns säkert kvar,men jag håller med dej Rolf,han borde ju holt sej till reglerna.
Borde Juholt sig. Jag ger dej 5 av 5 möjliga för "den" Rolf!

Sven sa...

Ja, du Rolf - ibland tycker jag att jag är en duktig bokstavsskötare, men du är en verklig vokabelekvilibrist! Instämmer med Inger: Fem av fem.

Monica sa...

Rolf får fem av fem möjliga från mej mä.
Men nyfiken som jag är så har också Googlat på ordet "vokabelekvilibrist!"
Får inte en enda träff.

Rolf sa...

Tack ska Ni ha alla för det. Ord och dess betydelse och omformning, med bl a anagram o dyl, har alltid intresserat mig.
Snacka om en raserad nystart för sossarna. Finns det inga oskulder inom politikerkåren, utan lik i garderoben? Man kan börja undra.
Tvättstugan och dammråttorna väntar.

Sven sa...

Ja, du Monica - jag är intresserad av ordbruk och bokstavsskötsel och om det inte finns passande uttryck så får man tillverka dem själv...