tisdag 4 oktober 2011

Hösten är här å löven sprätter kring bena. Gulrödmörka höstlöv som singlar till marken flämtar å fyller den refuserade ungdomspoeten med ångest. Jag samlar ihop löven, placerar dem i ett hörn av en av rabatterna, för att att användas som skyddande hölje när rabatterna är uppgrävda å går till vintervila.
Dagens Industri skriver om Italiens skuldbörda. Nu är det den som får EU att vackla. I Klas Eklunds bok om Kina läser jag att Kina äger drygt 10 procent av Spaniens stora statsskuld. Kinas valutareserv är så diaboliskt gigantisk att om makthavarna i Kina får för sig att frigöra den kan Kina köpa upp Europa på en kaffekvart. Va nu det skulle va bra för.
Mats Odell i stället för Göran Hägglund? Krisdemokraterna vill tydligen kastas ut ur riksdagen. Inte konstigt att Reinfeldt ser mer sammanbiten ut än nånsin. Han fattar ju va som står på spel. RegeringsMakten.
Imponerar Håkan Juholt å de övriga sossarna? Inte nämnvärt. Men det beror mest på att ja är så jävla gammal å har upplevt för många politiker för att numera kunna imponeras av nån. Lätt har de det hursomhelst inte, med tidningar, radio å tv som kräver sekundsnabba besked å tvingar politikerna att kasta om dagordningen, å vi medborgare bryr oss inte nämnvärt, de flesta har fullt upp med att välja pensionsfonder och skola åt ungarna å fan å hans Moster.
Min Moster är värd all högaktning, Moster Laila fyllde 77 år i går.

10 kommentarer:

Rolf sa...

När var Thore Skogman med i Heavy Metal?
Jag har en skiva där Jokkmokks Jocke sjunger med Earth Wind and Fire och den är inte till salu.
Fick ett sorgligt meddelande vid hemkomsten från Kreta. Stig Ragnar hade avlidit. Vi spelade ihop i minst 10 år och hade otroligt roligt tillsammans. Vilken humor han hade. Gitarristen Rolf Öhlin och Stig och jag hade planer på att ses över en öl under hösten, men den får vi vid ett senare tillfälle, OM vi hamnar på samma ställe. Trumpetaren Uddo Lundin var också med i orkestern och är hur pigg som helst, vid sina 82 år. Stig begravs den 12 oktober i Aska och många musikkollegor finns säkert på plats. Familjen vädjar om en slant till cancerfonden.
Den duktiga gitarristen Stig Sjöberg medverkade också i bandet under några år. Han är bosatt i Sthlm sedan många år och jag ska överlämna budet till honom, om han inte redan vet.

Sven sa...

"Thore goes metal" är en ommastrad version av "Hårdrock med Thore Skogman" som spelades in på EMI MOLCD-005 1997.

Rolf sa...

Låter onekligen intressant. Jocke Djupbäck goes wild med Gulli-Gullan 1997, sitter också bra!

Inger sa...

Någon mer än jag, som vann på FF?
En TRISS,som kan ge miljoner.
PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Torbjörn sa...

Snart händer det, Inger!!!!!!

Monica sa...

GRATTIS INGER!
Hoppas att det blir en rejäl vinst på trisslotten.
Förra lördagen så blev det 3 655 kr på min travandel. Jag "travar" tillsammans med en fd jobbarkompis.
Å första gången vi köpte en andel ihop var på Hornsgatan när vi var på teaterresan förra året. Då blev det 534 kr så vi fortsatte och sedan har det blivit lite småvinster och 3 206 på en andel som kompisen köpte i Åtvidaberg.
Vi har bestämt att för dessa penningar ska hon och jag kosta på lite oss lyx, ev.en Spaweekend. Men först ska vi göra en teaterresa tillsammans med våra gubbar.

Rolf sa...

Monica, dubbelt så dyrt och hälften så roligt.

Monica sa...

Fel, det ska vara hälften så dyrt och dubbelt så roligt, och i min ålder så är det inte värt att vänta för länge...........

Rolf sa...

Ja ja, brått lönar sig ibland. Jag bara skojade lite. Klart att gubbarna ska med.

Inger sa...

Härligt att ha något roligt att se fram emot,Monika.Grattis till travvinsterna.Många bäckar små.........Hotellet Tranås har ett utmärkt SPA och så kan ni ju åka den förträffliga Östgötapendeln.
Om det inte blir kallt och snö alltså.